Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Waarom infrarood verwarming beter is

Steeds meer personen hebben in hun huis en bedrijf een infraroodverwarming. Enkele mensen zijn sceptisch over de nieuwe technologie en vragen zich daadwerkelijk af of een infraroodverwarming nodig is.

Iedereen kan je vertellen dat infraroodverwarming, ook wel infraroodpaneel genoemd, de beste verwarming is. Maar om je echt te overtuigen geven wij jou vijf redenen waarom de infraroodverwarming beter is dan de centrale verwarming.

Is Infraroodverwarming echt zo goedkoop?

Infraroodverwarming is het goedkoopst. Het unieke systeem van infraroodverwarming heeft veel eigenschappen waardoor je efficiënt kosten bespaart. We beginnen met de geringe aanschafkosten. Want een ir verwarming laten monteren is wel vijftig procent goedkoper dan een complete hr-ketel met radiatoren.

De besparing in energie is de tweede grote besparing. Want een infraroodpaneel is binnen enkele minuten opgewarmd en zorgt dat je snel van de warmte geniet.

Waarom een uur lang wachten op een centrale verwarming en die ook nog eens CO2 vervuilend is. Weet je dat een centrale verwarming heet water door alle kamers moet pompen? En dat je daardoor veel energie verliest en geld verkwist? Infraroodverwarmingen kan je zelfs per kamer regelen. En ook zelfs met een iPhone- of Android app instellen en bedienen. Ook als je onderweg naar huis bent. Want dan kies je op afstand het infraroodpaneel wat je wilt verwarmen.

Voordelen van de infrarood panelen

Gebruik maken van de ir panelen heeft veel voordelen. Laten we beginnen met de financiële voordelen te benoemen. Na een investering in aanschaf zal je jaarlijks tussen de 25 en 35 procent besparen op de jaarlijkse energierekening. Hiermee verdien je de aanschaf binnen de 3 tot 5 jaar terug.

De onderhoudskosten bij een centrale verwarming zijn veel hoger dan bij ir-panelen. De infrarood warmtepanelen hebben geen bewegende onderdelen en zijn onderhoudsvrij. De levensduur van de infrarood verwarming is ongeveer 20 jaar. Er gaat gewoon minder kapot bij een infrarood paneel.

Geen jaarlijkse onderhoudscontrole nodig. Geen dure installateur nodig om snel een extra ir paneel op te hangen aan een wand. Ga je verhuizen dan kan je alle panelen meenemen. Heb je wel eens de centrale verwarming inclusief radiatoren meegenomen, met infrarood panelen kan het wel.

Onze infrarood warmtepanelen zijn aangesloten op de smart home app. Bedien iedere kamer apart met je mobiele telefoon. Ben je bijna thuis, zet de infrarood kachel alvast aan en bij thuiskomst is het genieten. Ook goed voor vakanties of een weekendje weg.

Heb je vragen? Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je zult besparen. Kom ook langs bij onze showrooms en beleef de warmte.

Infraroodverwarming is veel gezonder

Infraroodverwarming gebruikt, net als de zon, onschuldige infraroodstralen. Maar zonder de schadelijke UV-stralen. Met de infraroodverwarming voel je meteen de warmte op je lichaam, zoals de directe zonnestralen.

Normale verwarmingen hebben gewoon langer de tijd nodig om de ruimte te verwarmen. En drogen daarbij de lucht uit. Centrale verwarming is ongezonder, langer koud en duurder dan de infraroodverwarming.

Geen onderhoud aan infraroodverwarming

Infraroodverwarmingen zijn veel gemakkelijker in het onderhoud. Want er zitten geen bewegende delen in. Iedereen weet dat als er draaiende onderdelen in apparatuur zitten, je deze elementen regelmatig moet vervangen door slijtage.

Bij infraroodverwarming hoef je geen onderdelen te vervangen en zelden een onderhoudsbeurt te doen. Infraroodverwarmingen hoeven meestal alleen te worden schoongemaakt zodat uw verwarming in topvorm blijft.

De stilte van de infraroodverwarming is rustgevend

Infraroodverwarming is muisstil. Zelfs zo stil dat je je afvraagt of het wel een elektrisch apparaat is. Onze ir-panelen zijn ideaal voor je huiskamer, slaapkamer of kantoor. Want er komt géén vervelend geluid vanaf. Dit is vooral prettig als je lekker wilt slapen, een goed gesprek houdt. Of in volle rust wilt werken. Infraroodverwarmingspanelen zijn de stilte verwarmingen.

Infraroodverwarmingen zijn ook heel stijlvol

Infraroodverwarmingen zijn modieus en stijlvol. Je richt jouw huis of kantoor prachtig in en dan heb je van die lelijke standaard radiatoren hangen. Je wilt toch een verfijnde verwarming, een infraroodverwarming die elegant en luxueus in je interieur past?

De infraroodpanelen zijn kleiner, platter, in diverse kleuren en hebben een mooie uitstraling.

Het is ook mogelijk om een prachtig kunstwerk of een leuke dierbare foto erop te laten drukken. Je krijgt de complimenten van je familieleden en vrienden over jouw nieuwe infraroodverwarming.

Deze 5 fantastische redenen om over te stappen op de infraroodverwarming zijn slechts een klein deel van alle voordelen. Ontdek zelf waarom de infraroodverwarming voor jou aantrekkelijk is en kom langs bij één van onze showrooms.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder