Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Waarom infrarood verwarming kopen?

Waarom infrarood verwarming kopen en waar kun je dit?

Waarom infrarood verwarming kopen?

Waarom kopen steeds meer mensen een infrarood verwarming? Het antwoord op deze vraag is omdat we allemaal van het gas af moeten. Het beste alternatief voor gasloos verwarmen is om je woning met warme infrarode stralen te verwarmen.

Infrarood verwarming is zeer geschikt voor nieuwbouw en ook bestaande woningen. Zowel als hoofd- als bijverwarming. We geven je vijf goede redenen om over te gaan naar verwarmen door middel van infraroodstraling.

infraroodverwarming 7

1. Gemakkelijke installatie en geen onderhoud

Onze infrarood panelen zijn zeer eenvoudig te installeren. De ir panelen zijn tevens in veel vormen, maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Het grote voordeel is dat een infrarood paneel geen onderhoud nodig heeft.

Je hoeft geen dag vrij meer te nemen om te wachten op de onderhoudsmonteur, zodat hij de jaarlijkse controle kan uitvoeren. Je hoeft geen water bij te vullen of de installatie te ontluchten.

Deze elektrische verwarming sluit je aan op de elektriciteit. Daarna wordt de energie omgezet in warme infraroodstraling. De onschadelijke infraroodstralen zenden directe lange warmtegolven uit naar de muren, vloer, meubels en mensen. De ir stralen weerkaatsen overal op, zodat je huis op een natuurlijke manier verwarmt wordt. Je voelt van alle kanten de warmte komen.

Installatie van een infrarood paneel

De installatie van een infrarood paneel is ook zeer eenvoudig. Bij het paneel zijn schroeven, pluggen en een boormodel meegeleverd.

Met behulp van het boorsjabloon kun je de gaten op de muur aftekenen. Je boort de gaten, klopt de pluggen in de muur en schroeft het paneel daarna vast met de meegeleverde schroeven. Vervolgens stop je de stekker in het stopcontact en klaar ben je.

Geen onderhoudskosten met een infrarood warmte

Met een infrarood verwarming heb je een onderhoudsvrij leven. Dankzij de eenvoudige constructie van het paneel kun je decennialang genieten van de heerlijke infrarood warmte. En dit ook nog eens zonder kosten voor reparaties of onderhoud.

Convectie verwarminssystemen hebben gevoelige draaiende onderdelen. Daardoor regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd. Daarnaast slijten bepaalde onderdelen die vervangen moeten worden. Dit zijn extra onderhoudskosten.

Een infrarood verwarming daarentegen heeft geen bewegende onderdelen en is daardoor zeer robuust en ook duurzaam.

De componenten die gebruikt worden bij een infrarood verwarming zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn bepalend voor de levensduur. Het gaat dan om de warmtegeleider, isolatie, afdekking en de geïntegreerde thermostaat.

Een goede infrarood verwarming moet voldoen aan hoge technische eisen. Let bij de aankoop van een ir verwarming op de certificeringen, testmarkeringen en het kwaliteitskenmerk.

Infraroodverwarming 1

2. Aangename warmte

Door de directe infrarode stralen warmen de vaste objecten in de kamer op. Dit zorgt voor de temperatuur stijging in de kamers. Je hoeft een infrarood verwarming niet zo hoog te zetten als een convectie verwarming door de directe stralingswarmte.

Voor een aangename warmte is 20 graden Celsius meer dan genoeg. Dit scheelt per jaar enorm in de verbruikskosten.

Met een infrarood verwarming kun je heel direct een hoek of zone verwarmen. Het is daardoor niet nodig om de hele ruimte op te warmen om het toch comfortabel warm te hebben.

Een infrarood paneel heeft een korte opwarmtijd. Afhankelijke van het type en het vermogen is het paneel in 5 tot 12 minuten op volle kracht. Je hoeft dus niet constant het paneel aan te hebben. Verwarm alleen de ruimte daar waar het nodig is.

Door sensoren in de aparte ruimtes te gebruiken ga je efficiënt om met de elektriciteit. Het paneel gaat alleen aan als jij de ruimte betreedt.

3. Gezonde en veilige warmte

Door elektrisch te verwarmen heb je geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast stoot een infrarood verwarming geen schadelijke stoffen uit.

Hoogwaardige infrarood verwarmingen die het Duitse TÜV-keurmerk dragen zijn veilig. Er is dus geen risico voor de gezondheid.

Met ir panelen behoud je zelfs een gezond binnenklimaat. Zo zijn de infrarood verwarmingen van HeatXL zelfs toegestaan voor gebruik in bijzondere omgevingen. Denk daarbij aan een verpleegafdelingen of operatiekamer in ziekenhuizen.

Infrarood straling heeft zelfs een therapeutisch en positief effect op het menselijk gestel. Je spieren ontspannen, je wordt relaxt en het kan verlichting geven bij gewrichts- en spierpijn. Reumapatiënten hebben hier bijvoorbeeld baat bij.

Voor producten die binnen het bereik van kinderen liggen, luisteren de veiligheidseisen extra nauw. Bij een verwarming is vooral het verbrandingsgevaar een aandachtspunt. De infrarood verwarming heeft een maximale oppervlak temperatuur van 105 graden Celsius, waarmee brandwonden of blaren zijn uitgesloten.

Tot slot hebben infrarood panelen geen scherpe punten of hoeken.

Kinderkamer met infrarood paneel

4. Prachtige designs met warmte

Infrarood panelen zijn stijlvol, modieus en dun. Ze nemen nauwelijks ruimte in beslag. Door hun prachtige strakke design mogen ze opvallen in je kamer.

Infrarood glaspanelen zijn verkrijgbaar in ruim 40 prachtige kleuren. Of wil je een paneel met spiegel, een krijtbord of als handdoek drager in de badkamer? Het is ook mogelijk om een prachtig schilderij of een leuke dierbare foto erop te laten drukken.
De mogelijkheden zijn zeer groot.

Je hebt geen lelijke en stinkende radiatoren meer in je huis hangen, die je het liefst verstopt achter de gordijnen. Infrarood verwarming mogen namelijk opvallen en onderdeel worden van jouw inrichting.

5. Duurzame warmte

Elektrisch verwarmen met een infrarood verwarming is niet alleen slim. Het is ook duurzaam. Door gebruik te maken van groene stroom help je het milieu een handje mee.

De combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je op 0-emissie uitstoot hebt. Daarnaast heb je een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro. Goedkoop, duurzaam en toch lekker warm.

Een infrarood verwarming is uiterst duurzaam in gebruik. Allereerst is het ir paneel binnen enkele minuten opgewarmd en zorgt dat je direct van de warmte geniet. Waarom zou je een uur lang wachten op een centrale verwarming en die ook nog eens CO2 vervuilend is?

Ten tweede kunnen infrarood panelen heel gericht een zone of per ruimte worden ingezet. Dit regel je heel eenvoudig met de slimme thermostaat die je bedient met je smartphone.

De infrarood panelen kun je per ruimte afzonderlijk bedienen. Daardoor bespaar je flink op de verbruikskosten. Ook voor als je bijna thuis bent, dan zet je het infrarood paneel alvast aan. Een fijne en warme thuiskomst.

Deze redenen om over te stappen naar verwarmen door middel van infrarood zijn slechts een klein deel van alle voordelen.

Ervaar zelf de warmte van infrarood warmtepanelen en kom langs bij één van onze showrooms. Wij kunnen je alles vertellen over deze moderne en duurzame manier van verwarmen.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder