Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Wanneer verwarming aan

Wanneer verwarming aan

Infrarood paneelaWanneer verwarming aan gaat in de winter

Direct warmte met infraroodpaneel

Wanneer verwarming aan zetten om zuinig en kosten besparend te zijn. Wanneer verwarming aan doen zodat deze gelijk warmte geeft. Zonder lange opwarmtijd, dat is energiezuinig. Een infrarood verwarming geeft direct warmte. Zeer geschikt voor de tussen seizoenen. 

Je wilt de gaskachel of elektrische verwarming niet te snel aanzetten, want je denkt ook aan de gas- of elektriciteitsrekening. Daarnaast wil je met een gasgestookte kachel niet het milieu teveel belasten. Hoe bespaar je energie?

Zet de verwarming pas aan als dit echt nodig is. Je kan energie besparen door je eerst warm aan te kleden. Een simpele tip die erg voor de hand ligt, maar wel heel effectief is. Trek een dikke trui aan, in plaats van de thermostaat meteen omhoog te zetten.

’s Nachts zet je de verwarming uit. Heb je het toch echt koud in bed, leg dan een extra deken over je dekbed. Doe de verwarming eerder uit, niet pas als je gaat slapen. Als je de kachel één of twee uur voordat je gaat slapen uitzet, bespaar je energie uit.

Zet de kachel een graad lager dan je normaal doet. Je bespaart hier al snel 80 euro per jaar mee. Regel de temperatuur per ruimte via een slimme en moderne thermostaat. Dit kan heel goed en zuinig met infrarood panelen.

Gratis offerte aanvragen

infraroodpaneel infrarood verwarming warmtepaneel woonkamer print foto 2 infrarood panelen advies

Wanneer verwarming aan zetten

Wanneer verwarming aan zetten is afhankelijk van het nazomerseizoen. Vaak is het in september nog prima te doen in huis. In ieder geval op de dag. In oktober gaan we naar de herfst toe, de bladeren vallen van de bomen, dan is het tijd om de verwarming aan te zetten. 

Bij een buiten temperatuur van net geen 14 graden zetten we massaal in Nederland de kachels aan. Gemiddeld zetten we de thermostaat van een convectie kachel op 19,9 graden in huis. Als we de radiator uitzetten draaien we de thermostaat terug naar 15 graden.

De ligging van de woning is ook mede bepalend wanneer de verwarming weer aangaat. Krijg je op de dag veel zonlicht binnen door de grote raampartijen, dan geniet je nog van de warmte van de zon. Vervolgens gaat de verwarming pas in de avonds aan.

Ongeacht hoe warm de nazomer is, ieder jaar breekt de dag weer aan dat de verwarming weer aangezet wordt. Op de dag, namiddag of avond we ontkomen er niet aan dat de winterperiode aanbreekt en we de verwarming aanzetten. 

Infrarood verwarming kopen

De beste verwarming

De meest efficiënte en effectieve manier om jouw woning te verwarmen is met de infrarood verwarming van Infraroodpaneel. De lange golf infrarood straling geeft directe warmte, daar waar het nodig is. Bedien ieder paneel afzonderlijk via de smarthome app. 

Zuinige verwarming infrarood

De zuinige elektrische verwarming met infraroodstraling zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Geen opwarmtijd nodig met infrarood paneel. Je bespaart met ir verwarming 30 tot 50% op de energiekosten ten opzicht van een convectie kachel. 

Duurzame verwarming

Een duurzame verwarming maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Elektrische verwarming met infrarood straling is uiterst duurzaam en zuinig in verbruik. Geen CO2 uitstoot en gasloos je woning verwarmen. 

Elektrische verwarming infrarood

Bespaar met een zuinige elektrische verwarming infrarood direct geld op de stookkosten. Door elektrisch te verwarmen met infrarood ben je niet meer afhankelijk van de voorraad gas. Daarnaast gaat de infraroodverwarming zeer zuinig om met de energie. 

infrarood paneel groen woonkamer duurzaam verwarmen

Direct geld besparen met infraroodpaneel

Met infraroodpaneel bespaar je direct geld op de stookkosten. Allereerst omdat de infrarood verwarming van Infraroodpaneel gebruikt maakt van de hoogwaardige infrarood technologie. Hierbij wordt niet de lucht verwarmd, zoals bij een CV-ketel, maar de objecten en mensen. 

De objecten, zoals muren, vloer en meubels, houden de warmte vast en geven deze ook weer terug aan de ruimte. Indien jij je binnen het stralingsgebied bevindt voel je van alle kanten de heerlijk warmte van de elektrische verwarming. Koop direct in onze online shop. 

Infrarood kachel maakt gebruik van stralingswarmte, waarbij je niet hoeft te wachten tot de lucht warm is. Zodra het paneel aan gaat, geniet je vrijwel direct van de intense warmte. Je kan ook gerust een raam openzetten voor ventilatie, zonder veel warmte verlies te hebben. 

Infrarood verwarming is een andere manier van verwarmen. De gevoelstemperatuur ligt hoger, waardoor je de thermostaat gerust een paar graden naar beneden kunt bijstellen. 18 graden is vergelijkbaar met een temperatuur van 21 graden met convectie warmte. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 13

Kostenbesparende infrarood verwarming

Doordat je de thermostaat van een infrarood verwarming lager zet bespaar je al gelijk geld uit. Iedere graad die je naar beneden bijstelt, bespaar je 6% op de kosten. Daarnaast wordt de energie van de elektrische infrarood verwarming voor 93% omgezet in warmte. 

Dit hoge rendement behaal je met de kwaliteit panelen van Infraroodpaneel. Het gehele warmte oppervlak wordt warm. Aan de achterkant is het paneel zeer goed geïsoleerd, zodat je geen warmte verliest. Al onze infraroodpanelen zijn van hoge Duitse kwaliteit.

Infrarood verwarming heeft daarnaast geen onderhoudskosten. Je hoeft geen leidingen te ontluchten, water bij te vullen of een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. De elektrische verwarming heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. 

Infrarood panelen met thermostaat bedien je separaat van elkaar, waardoor je direct bespaart. Daarnaast is de installatie eenvoudig en snel. Al met al bespaar je op kosten van onderhoud, installatie en verbruik. Ga je verhuizen? Dan neem je warmtepanelen mee!

krijtbord in de keuken infraroodpaneel

Wanneer bijverwarming aanzetten

Een bijverwarming geeft je extra warmte naast het bestaande verwarmingssysteem. Of gebruik een bijverwarming om een zone of ruimte te verwarmen. Een infrarood verwarming kan je inzetten als hoofdverwarming en als bijverwarming. 

Infraroodpanelen zijn zeer goed in staat een zone of kamer te verwarmen. Je hoeft daarvoor niet het gehele verwarmingssysteem aan te zetten. Zet alleen het warmtepaneel aan, waar jij de warmte wilt hebben. Ook heel handig is onze mobiele verwarming. 

Deze kan je overal neerzetten waar je extra warmte wilt hebben. Het voordeel van infrarood paneel is dat deze binnen 8 tot 15 minuten op volle sterkte is. Geen opwarmtijd en dus directe besparing op de energiekosten. Gezonde, instant infrarood warmte met de beste verwarming..

Bovendien zijn infrarood panelen verkrijgbaar in diverse prachtige opvallende en onopvallende designs met foto en kunst. Wat dacht je van een gekleurd paneel in de kinderkamer, een krijtbord keuken paneel welke je met krijgt beschrijft of een schilderij verwarming. 

Verwarming schilderij infrarood paneel

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²