Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email: info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur op afspraak

Warmtelamp badkamer

Warmtelamp badkamer

Infrarood paneel badkamer

Met een warmtelamp badkamer heb je altijd een warme badkamer. Zodra je uit de douche of bad stapt wil je de warmte graag nog even vasthouden. Een elektrische badkamer verwarming zorgt voor een aangename warmtebeleving en gewenste temperatuur.

Infrarood paneel badkamer en elektrische verwarming vormen in zowel kleine als grote badkamers voor een goede badkamer verwarming. Infrarood verwarming valt onder de elektrische verwarming, want het werkt op stroom.

De warmtelamp badkamer met infraroodstraling is binnen 5 tot 10 minuten op volle sterkte en geeft een heerlijke warmte af. Bovendien zorgt een infrarood warmtelamp badkamer voor een gezond binnenklimaat. Infrarood paneel badkamer is in vele mooie designs verkrijgbaar, zoals een spiegel met verwarming, handdoekdroger en foto verwarming.

Infrarood warmtelamp badkamer

Badkamer warmtelamp

Een infrarood warmtelamp badkamer werkt op een andere manier dan een elektrische convectie kachel. De badkamer warmtelamp circuleert niet de warme lucht, zoals een elektrische convector doet. De lange golf infraroodstralen warmen direct de vaste voorwerpen en mensen op. Denk hierbij aan de muren, vloer en badkamermeubels.

De objecten houden de warmte lang vast. Wil je bijvoorbeeld een raam openzetten voor ventilatie, dan kan je dit gewoon doen zonder daarbij veel warmteverlies te ervaren. Zeker in een badkamer is een goede ventilatie belangrijk om schimmelvorming tegen te gaan. Een infrarood warmtelamp badkamer warmt ook de muren op, waardoor schimmels verdwijnen.

Een droge muur is ook beter voor de isolatie. Daarnaast weerkaatsen de stralen op bijna alles. Als jij in de badkamer staat voel je van alle kanten de heerlijke warmte. Doordat de stralen niet de lucht maar objecten in de ruimte verwarmen, wordt condens en schimmelvorming op de muren zoveel mogelijk tegen gegaan.

De infrarood warmtelamp badkamer is eenvoudig aan te sluiten. Je hoeft namelijk geen leidingen te trekken, zoals bij een centrale verwarming. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Steek de stekker in het stopcontact en je geniet binnen enkele minuten van de gezonde warmte met een badkamer warmtelamp.

Een infrarood paneel badkamer is verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen, afmetingen en vermogens. De onderhoudsvrije elektrische infraroodplaten zijn dankzij de IPX4 klasse spatwaterdicht en daarmee geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Welk type IR verwarming je kiest, ze sluiten dankzij hun moderne design naadloos aan bij de inrichting.

Infrarood spiegelverwarming

Infrarood spiegel badkamer met verlichting

Met een infrarood spiegelverwarming heb je nooit meer een beslagen spiegel in de natte ruimte. Doordat de stralingspanelen de objecten verwarmen en de spiegel zelf ook, zal deze nooit meer beslaan. Geen condensvorming in de natte ruimte met een IR verwarming spiegel. Na het douchen heb je een scherpe blik in de spiegel voor het scheren of opmaken.

Een infrarood spiegel met verwarming is gemaakt van 5 mm ESG veiligheidsglas en slechts 2,2 cm dik. De glazen spiegel warmtelamp badkamer is robuust, kras- en zuurvast. Wanneer het oppervlak van een warmte paneel zwaar beschadigd is, breekt het veiligheidsglas in kleine stukje. Je loopt geen gevaar op scherpe glasscherven.

De gepolijste rand zorgt voor een ronde afwerking van de infrarood verwarming in glas. De glazen panelen zijn voorzien van een meerdere schakelaars tegen overhitting. Mocht de IR verwarming te warm worden dan slaat deze automatisch uit. Dankzij de IP44 waarde zijn de warmtepanelen stof- spatwaterdicht. Veilig voor gebruik in de badkamer.

De infrarood spiegelverwarming is dankzij het slanke ontwerp ook nog eens ruimte besparend. Hang de spiegel boven de wastafel. De IR verwarming spiegel is verkrijgbaar in verschillende vermogens en afmetingen. Een kleine verwarming met spiegel van Welltherm heb je al van 60×60 cm en 370 Watt. Bij Ecaros is het 60×60 cm paneel 400 Watt.

Een mooie uitvoering is ook de infrarood spiegel badkamer met verlichting. Twee energiezuinige werelden komen bij elkaar. De zuinige elektrische warmtelamp met de duurzame led verlichting. De led lichten starten bij slechts 21 Watt tot 42W, afhankelijk van de grootte van het infrarood paneel met led frame of infrarood led strips.

Infrarood paneel met led

Spiegel met verlichting en verwarming

Een infrarood paneel met led verlichting is zeer duurzaam. Ten eerste profiteer je van het energiezuinig infrarood warmte paneel welke als spiegel is uitgevoerd. Daarnaast geniet je van de zuinige led verlichting. Een spiegel met verlichting en verwarming is een veel geziene elektrische verwarming in de badkamer, woonkamer, hal of slaapkamer.

In wellness centra en spa’s zie je deze combinatie vaak terug. Dankzij de IPX4 klasse is het infrarood paneel met led verlichting spatwaterdicht en dus veilig voor gebruik in natte ruimtes. Een warmtelamp badkamer met duurzame verlichting die je in sterkte kan instellen. De led verlichting is verkrijgbaar als infrarood paneel met led frame of als infrarood led strip.

Het led frame behelst het gehele infrarood paneel is van het Duitse merk Welltherm. Het led licht frame kan je ook achteraf om het warmte paneel monteren. Verkrijgbaar in verschillende maten, zoals 60×60 cm, 60×90, 60×120, 90-x120 en 60×150 cm. De infrarood licht sterkte is ook verkrijgbaar in 3000 Kelvin warm wit en 4000K neutraal wit.

Het infrarood paneel met led verlichting is ook dimbaar. Het wattage van de ledverlichting is slechts 21 tot 42 watt. Zuinige verwarming met verlichting. De spiegel met verlichting en verwarming kan je met één aansluitpunt monteren en bedien je apart van elkaar. Eenvoudig te bedienen via de schakelaar of met een afstandsbediening thermostaat en verlichting.

Een infrarood led strip van het merk Ecaros kan je los kopen in de online shop. Ecaros heeft 2 type infrarood led strip voor de infrarood verwarming. Een led strip met een laag frame, welke geschikt is voor de metalen stralingspanelen. En een infrarood led strip met hoog frame voor de glazen panelen infrarood.

Badkamer radiator handdoekdroger

Elektrische handdoekdroger

Met een badkamer radiator handdoekdroger met infraroodstraling geniet je iedere dag van een warmte badkamer en droge handdoeken. Infrarood-verwarming.nl heeft speciale dual-zone warmtepanelen welke voorzien zijn met handdoekbeugels. Het infrarood warmtepaneel is verdeeld in twee zones.

De bovenste zone is de infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt naar 120oC. Het onderste deel is voor de handdoeken waarbij de temperatuur maximaal 70oC wordt. De handdoekbeugels zijn in verschillende designs verkrijgbaar en gemaakt van geborsteld staal. Aan de achterkant van het paneel zitten gaten waar je de beugels aan bevestigd.

De beugels zijn zo bevestigd dat het net lijkt of ze in de lucht zweven. De elektrische handdoekdroger is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Bijvoorbeeld een satijn wit of zwarte verwarming. Een foto verwarming of een fel gekleurd paneel. Net hoe jij het wilt. Met een badkamer radiator handdoekdroger steel jij de show.

De elektrische handdoekdroger met stekker kan je eenvoudig aan de wand monteren. Dankzij de IPX4 klasse zijn ze spatwaterdicht. Wij adviseren de IR verwarming met handdoekdroger tegenover de douche of bad te installeren. Je geniet met een elektrische handdoekdroger altijd van warme en droge handdoeken.

Door de vele designmogelijkheden zit er altijd een warmtelamp badkamer bij die in jouw natte ruimte past. De straalkachel badkamer handdoekdroger monteer je eenvoudig aan de muur. Informeer naar de mogelijkheden om jouw badkamer energiezuinig en duurzaam te verwarmen met infrarood warmtelamp badkamer.

Warmtelamp voor badkamer

Warmtelamp badkamer kopen

Een warmtelamp voor badkamer monteer je aan het plafond of aan de wand. Dankzij het slanke ontwerp van 2 tot 3 cm is deze ruimte besparend in de badkamer. Daardoor ook geschikt voor montage in een kleine ruimte. Heb je geen plek aan de muur dan kan je de badkamer straalkachel aan het plafond monteren.

Bij plafondverwarming geniet je van de weide verspreiding van de warmte. Bovendien komen de stralen van boven waardoor de vloer ook opgewarmd wordt. Donkere vloertegels houden de warmte nog beter vast. Je hebt met een plafond verwarming badkamer geen vloerverwarming meer nodig.

Aan het plafond staat ook een infrarood verwarming met led verlichting erg mooi. Je hebt gelijk zuinige ledverlichting in de badkamer. De warmtelamp badkamer kopen doe je bij de beste infrarood verwarmingswinkel van de Benelux, HeatXL Infrarood verwarming. Met meer dan 30 winkels zit er altijd wel een showroom bij jou in de buurt.

Kom een keer langs in de winkel waar diverse infrarood warmtepanelen al werkend staan uitgestald. Onze experts leggen je alles uit over waarom infrarood verwarming zo goed is. Ze geven antwoord op vragen als wat is paneelverwarming, hoe werkt infrarood verwarming en wat de beste infrarood verwarming is.

Met infrarood warmtepanelen bespaar je direct op het energieverbruik en geniet je van een schoon binnenklimaat. In combinatie met groene stroom ben je CO2 neutreel. Je hebt geen onderhoudskosten aan een IR verwarming en de installatie is eenvoudig. Je wilt een warmtelamp badkamer kopen, vraag daarom nu een gratis offerte aan bij ons aan.

Hoeveel Watt infrarood paneel

Infrarood verwarming hoeveel watt per m2

Hoeveel Watt infrarood paneel je nodig hebt in de badkamer of andere ruimte kunnen wij je vertellen. Het vermogen verwarming berekenen kunnen onze adviseurs nauwkeurig voor je uitrekenen. Hoeveel Watt infrarood paneel benodigd is hangt af van de afmeting van de badkamer, de hoogte, de isolatie waarde en het aantal ramen.

Infrarood verwarming hoeveel Watt per m2 je nodig hebt kunnen wij voor je berekenen. We kunnen je wel een richtlijn meegeven. De warmtelamp badkamer uitvoeringen zijn verkrijgbaar tussen de 210 en 3000 Watt. Een kleine verwarming van 300 of 400 watt is geschikt voor kleine ruimtes van 3 tot 4 m2.

Voor de badkamer ruimte wordt altijd een hoger vermogen aangeraden, omdat deze in korte tijd veel warmte moet geven. Een warmtelamp badkamer van 400 tot 600W is aanbevolen. Voor middelgrote kamers van 15 tot 20 m2 wordt 1000 tot 1500W aanbevolen. Zoals een slaapkamer of hobbyruimte.

Een grote stralers verwarming elektrisch van 2000W tot 3000 watt is aanbevolen voor groet ruimtes van 30 tot 40 m2. Dit is slechts een richtlijn. Het vermogen is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de IR panelen. Infrarood verwarming levert enkele hoge kwaliteit plaatverwarming welke geproduceerd is in Duitsland. TÜV en VDE gekeurd.

Infraroodpanelen onderscheiden zich van andere verwarmingssystemen. IR panelen zijn er in veel soorten, maten en vermogens. Het is verstandig om een berekening te laten uitvoeren voor de te verwarmen ruimte. De grootte van de kamer, de isolatiewaarde en je eigen warmtebehoefte zijn van belang voor hoeveel Watt infraroodpaneel.

Aparte thermostaat badkamer

Badkamer verwarming infrarood

Met een aparte thermostaat badkamer bedien je eenvoudig de infrarood badkamer verwarming. Onze badkamer verwarming infrarood zijn voorzien van een thermostaat regeling. Neem bijvoorbeeld een slimme wifi thermostaat waarbij je diverse programma’s kan instellen voor iedere dag van de week.

Hierdoor kun je de verbruikskosten nog meer verlagen. Met behulp van de Smart Home App bedien je de thermostaat met wifi, waar je ook bent. Ben je vergeten de infrarood verwarming lager te zetten toen je naar je werk ging? Geen probleem, op afstand kan je via de draadloze klokthermostaat de IR verwarming uit zetten.

Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Onze IR panelen zetten maar liefst 93% van de energie om in infrarood warmte. Door gebruik te maken van een inbouw thermostaat of een stekker thermostaat bespaar je per nog meer op de energiekosten. Je kan met infrarood verwarming met thermostaat tot wel 50% besparen op het verbruik.

Een warmtelamp badkamer heeft een laag verbruik geen kosten aan onderhoud. De installatie van een badkamer verwarmingselement is eenvoudig. De verbruikskosten van een IR paneel is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en prestatie warmtelamp badkamer.

Het verbruik van bijvoorbeeld een ir spiegel met verwarming voor badkamer van 90 x 60 cm, met een vermogen van 580 Watt kost 0,58 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan ligt he verbruik op 0,13 euro per uur. Infrarood panelen staan voor klasse met een hoog rendement.