Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email: info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur op afspraak

Warmtelamp voor badkamer

Warmtelamp voor badkamer

Design infrarood verwarming

Een infrarood warmtelamp voor badkamer zorgt voor een echt wellness gevoel. De infrarood verwarming zorgt iedere dag weer voor een heerlijk warme en gezonde badkamer. Infraroodstralen houden namelijk de luchtvochtigheid op peil en de warmte heeft een therapeutische werking op ons lichaam. 

Een design infrarood verwarming is verkrijgbaar in prachtige warmtelamp voor badkamer uitvoeringen. Zoals een design verwarming met spiegel, handdoekdroger, foto paneel of infrarood verwarming met led verlichting. 

Nooit meer last van een beslagen spiegel, geen condensvorming en schimmels verdwijnen met een infrarood warmtepaneel. Je monteert de warmtelamp voor badkamer aan de muur of aan het plafond. Design infrarood verwarming werkt efficiënt en effectief waardoor de natte ruimte snel warm is. 

Elektrische verwarming badkamer

Badkamer elektrisch verwarmen

Een warmtelamp voor badkamer valt onder de elektrische verwarming badkamer. IR verwarming zet de energie op een efficiënte wijze om in infrarood warmte. Je behaalt daardoor een hoog rendement. Met een infrarood verwarming badkamer bespaar je 30 tot 50% op de verbruikskosten ten opzichte van een traditionele verwarming. 

Dit komt doordat infrarood panelen de ruimte op een andere manier verwarmen. Een convectie kachel, zoals een centrale verwarming, warmt de lucht op en laat deze door de kamer circuleren. Iedereen weet dat warme lucht eerst stijgt, voordat de ruimte aangenaam warm is ben je enige tijd verder. Een badkamer wil je ook luchten. 

Als je dit met een elektrische convectie kachel doet, waait de warme lucht rechtstreeks naar buiten. De badkamer elektrische verwarmen met infrarood verwarming is de oplossing voor gasloos huis verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmt, maar direct de objecten en mensen in het stralingsbereik. Denk hierbij aan de vloer, muren en badkamermeubel. 

De vaste voorwerpen houden de warmte lang vast en de IR-stralen weerkaatsen opnieuw de ruimte in. Daardoor kan je zonder veel warmteverlies een raam openzetten voor ventilatie. Bovendien heb je minder condensvorming in de badkamer en geen beslagen spiegel meer. Ale helemaal niet met een spiegel warmtepaneel. 

Condens ontstaat wanneer een vochtige lucht afkoelt tegen een kouder oppervlak. Doordat de muren ook warm worden, heb je minder last van condensatie. Warme muren betekent ook dat schimmelgroei wordt tegengegaan. Niets is zo vreselijk en ongezond dan schimmels in de badkamer. 

Met een elektrische verwarming badkamer met infraroodstraling profiteer je van een gezond binnenklimaat, juiste vochtigheidsgraad een geen schimmels in de ruimte. Wil je meer weten hoe een badkamer elektrisch verwarmen? Neem dan gerust contact met ons op. Vraag een gratis offerte voor een warmtelamp voor badkamer. 

Infrarood spiegel

Infrarood spiegel met verlichting

Een infrarood spiegel warmtelamp voor badkamer is een onmisbaar item voor deze ruimte. Een spiegel met verwarming geeft je gemak, staat stijlvol en je hebt nooit meer last van een beslagen spiegel oppervlak. Met een infrarood spiegel badkamer zie je altijd jouw zelfreflectie. Verkrijgbaar in meerdere afmetingen en vermogens. 

Bij een infrarood verwarming spiegel zie je op het eerste gezicht niet dat het om warmte paneel gaat. De infrarood techniek zit namelijk verborgen in de aluminium behuizing van deze hoogwaardige spiegels. Een badkamer verwarmingselement welke onopvallend, ruimte besparend is en aangename warmte produceert. 

Het infrarood spiegel warmte paneel is slechts 2,2 cm dik. Een badkamer infrarood spiegel paneel kan je zowel horizontaal als verticaal installeren. Monteer de spiegel horizontaal boven de wastafel of verticaal als lange spiegel op de wand. De spiegel infraroodpanelen zijn gemaakt van verhard veiligheidsglas. Ze zijn extra sterk, kras- en zuurvast. 

Standaard wordt de spiegel warmtelamp voor badkamer zonder frame geleverd. Het is mogelijk om deze in te lijsten met een kader in de kleur naar keuze. Ook kan je een led-frame of infrarood led strips om het paneel plaatsen. Dit kan ook achteraf plaatsvinden. Een infrarood spiegel met verlichting brengt twee energie zuinige werelden bij elkaar. 

Een infrarood paneel met led verlichting badkamer is verkrijgbaar als spiegel, maar ook geschikt voor andere warmtepanelen. Zoals een verwarming zwart met led frame of kunst verwarming met led verlichting. Voor een infrarood verwarming met led verlichting heb je maar één aansluitpunt nodig. 

Je bedient de elektrische verwarming met een aparte thermostaat badkamer en de verlichting via de draadloze schakelaar. De IR verwarming en ledverlichting kan apart aan uit worden geschakeld met de schakelaar aan de wand of met een afstandsbediening. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw warmtelamp voor badkamer met verlichting.

Infrarood verwarming handdoek

Handdoekdroger infrarood

Ideaal in de badkamer is een infrarood verwarming handdoek droger. Dit is een dual-zone warmtepaneel waar speciale handdoek beugels aan gemonteerd zijn. Je hebt gelijk een mooie ophangpunt voor jouw handdoeken in de badkamer. Altijd droge en warme handdoeken met een handdoekdroger infrarood. 

Dit duale-paneel van infrarood-verwarming.nl is bijzonder functioneel. Eén zone is ingericht als de pure infrarood heatpanel waarbij de temperatuur oploopt naar 120 graden. Het andere deel bevat de droog functie. Hiervan is de maximum temperatuur 70 graden Celsius. Het duale infrarood paneel kan je op twee manieren monteren. 

Het warmste gedeelte boven of onder. De beugels zijn wit of zilver gekleurd, zodat het altijd past bij jouw warmtepaneel. Gemaakt van geborsteld staal en in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Aan de achterkant van de infrarood badkamer straalkachel zitten standaard zowel aan de boven- als onderkant twee gaten waar je de handdoekdrogers aan vast maakt. 

Het is ook mogelijk om de handdoek beugels achteraf toe te voegen aan het infrarood warmtepaneel. Je voegt aan jouw IR verwarming een extra functie toe met een handdoekdroger infrarood badkamer. De warmtelamp voor badkamer met handdoekdroger infrarood is verkrijgbaar in meerdere afmetingen, vermogens en designs.

Je kan kiezen voor een gekleurd paneel, zoals een badkamer verwarming zwart of een paneel met een foto afdruk. Een spiegelpaneel met kader of een subtiel wit satijnen plaatverwarming welke naadloos opgaat in jouw badkamer interieur. De verwarming draadloos met een draadloze thermostaat staat als een kunstobject in deze ruimte. 

Een badkamer radiator handdoekdroger is zeer goed te combineren met een spiegel warmte paneel of een inbouw infrarood straler plafond. Met een plafond infrarood verwarming geniet je ook van een warme vloer omdat de stralen van boven komen. Donkere tegels houden de warmte beter vast. Vraag een vrijblijvende offerte warmtelamp voor badkamer.

Veilige badkamer verwarming

Badkamer verwarming elektrisch

Een veilige badkamer verwarming is van hoge prioriteit. De warmtelamp badkamer van Infrarood verwarming is ontworpen om extra veiligheid te brengen. Vooral in de badkamer staat veiligheid altijd voorop. Je hebt in deze ruimte te maken met water, dampen en bovendien sta je in deze ruimte vaak op blote voeten. 

De glazen panelen zijn dankzij het hoogwaardige ESG veiligheidsglas extra sterk. Zelfs als het glas zou breken, ontstaan er geen grote scherven met scherpe stukken. Je kan de glazen panelen vergelijken met de sterkte van auto ruiten. De IP54 klasse zorgt ervoor dat de spiegel infrarood warmtepanelen spatwaterdicht zijn. Daardoor veilig voor gebruik in natte ruimtes. 

Tevens is straalkachel badkamer voorzien van vier veiligheid schakelaars die oververhitting voorkomen. Mocht de badkamer verwarming elektrisch te warm worden, dan slaat het deze zelf uit. Bij de montage dien je altijd de veilige afstand van 60 cm aan te houden van dichtstbijzijnde wateraansluiting. 

Een hoge kwaliteit infrarood verwarming moet aan belangrijk eisen en keuringen voldoen. Om veiligheid en kwaliteit te garanderen van de beste infrarood verwarming moet deze getest zijn. Onze IR panelen zijn voorzien van de beste keurmerken voor elektrische veiligheid. 

Onze infrarood stralingspanelen zijn speciaal ontwikkeld volgens het Duitse keurmerk TÜV veilig en efficiënt. Met een RoHS-certificaat vrij van schadelijke stoffen en CE-keurmerk voor Europese veiligheidsnormen. EMV, VDE en Geprüfte Sicherheit (GS) keurmerk voor de strenge Duitse wet goedgekeurd. 

De veilige badkamer verwarming van Infrarood verwarming zijn zeer zuinig in verbruik. Van gerenommeerd A-merken, eenvoudige installatie en storingsvrij. In combinatie met groene stroom geen CO2 uitstoot. Uitermate geschikt voor het verwarmen van grote en kleine ruimtes. Vraag een vrijblijvende advies aan warmtelamp voor badkamer.

Vermogen verwarming badkamer

Vermogen infrarood verwarming berekenen

Om de ruimte goed te verwarmen is het juist vermogen verwarming badkamer van belang. In een badkamer wil je snel genieten van de warmte, waardoor het benodigd vermogen hoger ligt ten opzichte van een bijvoorbeeld een woonkamer slaapkamer verwarming. Een warmtelamp voor badkamer ligt doorgaans tussen de 60 en 100 watt per vierkante meter. 

Onze adviseurs kunnen voor jou eenvoudig vooraf het vermogen infrarood verwarming berekenen. De infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. Het benodigd vermogen is afhankelijk van de grootte van de ruimte, isolatie waarde en warmtebehoefte. Indien de gewenste temperatuur hoog is, heb je ook een groter vermogen per m3 nodig. 

Bovendien kunnen grote of veel objecten de temperatuur beïnvloeden. In grote kamers is het vaak beter om te kiezen voor meerdere kleine verwarming dan één groot infraroodpaneel. Dit werkt namelijk beter voor de verdeling van de warmte. 

buitenmuren goede isolatie normale isolatie slechte isolatie
 1 50 Watt/m² 70 W/m² 100 W/m²
 2 60 Watt/m² 80 W/m² 110 W/m²
 3 70 Watt/m² 90 W/m² 120 W/m²
 4 80 Watt/m² 100 W/m² 130 W/m²

Voor een badkamer ruimte wordt altijd een grotere IR verwarming aanbevolen met een vermogen tussen de 400 en 600 Watt per warmte paneel. Kom een keer langs in één van onze showrooms waar onze adviseurs het vermogen infrarood verwarming berekenen kunnen. Het juiste vermogen verwarming badkamer is van belang voor de efficiency.