Wat is Infrarood verwarming mobiel

infrarood verwarming mobiel

Infrarood verwarming mobiel geeft efficiënte en lekkere warmte op plekken waar dat nodig is. Zowel in huis, kantoor of bij een industriële werkplaats. Zoals in een grote bedrijfshal, loods of magazijn. Een handige verplaatsbare en zuinige verwarming.

Een mobiele elektrische verwarmingstoestellen zijn ideaal als je op diverse werkplekken werkt. Bijvoorbeeld bij fotoshoots binnen of buiten. Dankzij de IPX5 klasse is onze mobiele elektrische radiator waterdicht en dus veilig buiten te gebruiken. Verkrijgbaar in diverse modellen. 

Op een standaard welke uit te schuiven is in hoogte. Op wielen zodat deze makkelijk te verplaatsen is. Of op een stevige voet als een tafelmodel. Allen zijn snel en eenvoudig te plaatsen op elk gewenste plek. De verplaatsbare infrarood verwarming is standaard voorzien van een aansluitsnoer. 

infrarood verwarming mobiel werkkamer

Infrarood verwarming op een standaard

Een mobiele infrarood warmtepaneel is verkrijgbaar in diverse mooie designs. Net als bij de wandpanelen zijn de ontwerp mogelijkheden zeer groot. Een krijtbord paneel welke je met echt krijt beschrijft of een Stone Art paneel met marmeren look. De gekleurde warmtepanelen brengen kleur in de ruimte. 

Onze mobiele panelen hoef je niet weg te werken in de kamer. Ze mogen opvallen, omdat ze gewoon mooi zijn om te zien. Je hoeft niet in te leveren op design met een mobiele kachel van Mobiele infraroodverwarming. Je hebt een mobiele verwarming al vanaf 30×60 cm variërend in wattages van 200 tot en met 2000 watt. 

Een flexibele paneel past in iedere ruimte. Verkrijgbaar op een stevige voet of met een standaard op wieltjes, eenvoudig te verplaatsen. Welke verwarming je ook kiest, ze hebben allemaal één ding hebben ze gemeen dat ze energiezuinig en duurzaam in verbruik zijn.

Korte opwarmtijd door infrarood verwarming

Mobiele infraroodverwarming is dé oplossing voor de koudere avonden. Een bijzetverwarming kan gericht en snel een zone, ruimte of werkplek opwarmen. Korte golf infraroodstralers hebben géén opwarmtijd. Deze zijn ideaal voor industriële werkomgevingen in een loods of magazijn. 

De lange golf infrarood mobiele radiator heeft een korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten. Het infrarood paneel zorgt voor een behaaglijke warmte en een gezonde warmte. Geen luchtcirculatie waardoor er ook geen bacteriën en stofdeeltjes in de lucht zweven. 

2 mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzetverwarming bijzet kachel thermostaat

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op 

Een mobiele elektrische kacheltje verwarmt niet de lucht, zoals bij een convectie verwarming. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de ruimte op. De voorwerpen houden de warmte lang vast en weerkaatsen de warme stralen terug de ruimte in.

Om deze reden is een mobiele verwarming infrarood zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes die je niet vaak gebruikt. Of als bijverwarming voor de koudere zones in het huis of op de werkplaats. Bijvoorbeeld bij het bureau in de woonkamer of bij een werkbank in een bedrijfshal.

Zuinige IR verwarming

Voordelen van verwarmen met mobiele infrarood heater

– Directe zone verwarming

– Verrijdbaar op wielen

– In hoogte verstelbaar

– Geschikt voor binnen- en buitengebruik.

– Kostenbesparend, tot wel 70-80% 

– Geen opwarmtijd benodigd

– Gezonde instant warmte

– Energiezuinig en duurzaam in gebruik

– Gemakkelijk te verplaatsen 

– Geen onderhoudskosten

bedrijfspand mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzetverwarming bijzet kachel 2

Vraag en antwoord infrarood verwarming mobiel

Wat is een infrarood verwarming mobiel?

Een infrarood verwarming mobiel is kachel welke geen vaste plek aan de muur of plafond heeft. De heater staat op een prachtige voetstandaard of op wieltjes zodat je deze eenvoudig kan verplaatsen.

Waarom is een infrarood verwarming mobiel handig?

Een infrarood verwarming mobiel is handig omdat je deze neerzet waar de warmtebehoefte is. Het flexibele paneel heeft een stevige voet, zodat je de kachel overal kan plaatsen. Ook beschikbaar op wieltjes, zodat de elektrische kachel makkelijk te verplaatsen is. 

Voor wie is een infrarood verwarming mobiel bedoeld?

De infrarood verwarming mobiel is bedoeld voor personen die aangename warmte willen tegen een zuinig verbruik. Zodra je de heater aanzet geniet je van de intense warmtestralen die jouw lichaam opwarmen. Waar dan ook in huis, kantoor of op het werk.

Waar kan ik een infrarood verwarming mobiel neerzetten?

Een infrarood verwarming mobiel kan je overal neerzetten waar warmte benodigd is. Plaats deze naast je bureau voor extra warme benen en voeten. Bij een fotoshoot zodat de modellen het niet koud krijgen. Bij de inpaktafels van een magazijn zodat het personeel het niet koud heeft. Bij de kassa van een winkel. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. 

Hoe bespaar je met infrarood verwarming mobiel?

Met infrarood verwarming mobiel bespaar je op het energieverbruik. Ten eerste omdat onze vrijstaande infrarood verwarming zeer zuinig omgaat met de energie. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast heb je nauwelijks opwarmtijd nodig waardoor de ruimte snel aangenaam warm is.

Is infraroodstraling van een infrarood verwarming mobiel ongezond? 

Nee, infraroodstraling van een infrarood verwarming mobiel is niet ongezond. In tegenstelling, infrarood straling heeft zelfs een therapeutische werking op ons lichaam. Het ontspant de spieren, verlicht gewrichtspijnen en verbetert de bloedsomloop. Vooral reumapatiënten hebben hier bijvoorbeeld veel baat bij. Het is als warmte therapie waarbij ook infrarood wordt gebruikt. 

Welke infrarood verwarming mobiel modellen zijn er? 

De infrarood verwarming mobiel modellen zijn te onderscheiden met korte en lange golf heaters. De lange golf infraroodstraling is vooral geschikt voor binnen gebruik in woningen en kantoren. Verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Zoals krijtbord keuken, beeld paneel met eigen foto of spiegel verwarming. 

De korte golf mobiele IR stralers zijn geschikt voor industriële panden en terrasverwarming. Verkrijgbaar als hangend model of als mobiele infraroodstraler op wielen of een standaard. 

Kan ik een infrarood verwarming mobiel in een vochtige ruimte gebruiken? 

Ja, je kan een infrarood verwarming mobiel in een vochtige ruimte gebruiken, mits deze is voorzien van een IPX4 klasse. Dit betekent dat infrarood panelen spatwaterdicht zijn en dus veilig te gebruiken zijn in bijvoorbeeld de badkamer. Een mobiele infrarood verwarming met IPX5 klasse kan ook in vochtige ruimtes worden toegepast en buiten, omdat deze waterdicht zijn. 

Laatste Magazine artikelen