Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Wat is paneelverwarming

2 leeuwen zwart infraroodpaneel verwarming stekker paneelverwarming

Wat is paneelverwarming

Infrarood kachel

Wij geven je antwoord op de vraag wat is paneelverwarming? Paneelverwarming is een elektrische verwarming welke verkrijgbaar is in vele soorten, maten en materialen. Paneel verwarming kan je gebruiken als permanente verwarming, maar ook als bijverwarming. Dankzij het slanke model van 2 tot 3 cm is paneelverwarming ruimte besparend.

IR kachel is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als badkamer verwarmingselement met spiegel, een handdoek verwarming of een zwarte verwarming in de woonkamer. Paneelverwarming op elektriciteit is beslist niet duurder dan de traditionele verwarming. Er zijn twee soorten elektrische paneelverwarming. De convectie kachel die warme lucht laat circuleren en de infrarood kachel met lange golf infrarood straling.

De infrarood paneelverwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Daarbij komt geen lucht verplaatsing aan de pas. Het is een andere manier van verwarmen. Modern en zuinig ruimte verwarmen met minder energie. We leggen het verschil infrarood en elektrische verwarming uit.