Wat is paneelverwarming

2 leeuwen zwart infraroodpaneel verwarming stekker paneelverwarming

Wat is paneelverwarming

Infrarood kachel

Wij geven je antwoord op de vraag wat is paneelverwarming? Paneelverwarming is een elektrische verwarming welke verkrijgbaar is in vele soorten, maten en materialen. Paneel verwarming kan je gebruiken als permanente verwarming, maar ook als bijverwarming. Dankzij het slanke model van 2 tot 3 cm is paneelverwarming ruimte besparend.

IR kachel is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als badkamer verwarmingselement met spiegel, een handdoek verwarming of een zwarte verwarming in de woonkamer. Paneelverwarming op elektriciteit is beslist niet duurder dan de traditionele verwarming. Er zijn twee soorten elektrische paneelverwarming. De convectie kachel die warme lucht laat circuleren en de infrarood kachel met lange golf infrarood straling.

De infrarood paneelverwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Daarbij komt geen lucht verplaatsing aan de pas. Het is een andere manier van verwarmen. Modern en zuinig ruimte verwarmen met minder energie. We leggen het verschil infrarood en elektrische verwarming uit.

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

Stap nu over op de zuinige paneelverwarming

Verschil infrarood en elektrische verwarming

Infrarood verwarming

Het verschil infrarood en elektrische verwarming is de manier hoe de kachel de ruimte verwarmt. Infrarood verwarming werkt met stralingswarmte, net zoals de zon. Stralingswarmte is vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. De plafond infrarood verwarming of wand paneelverwarming stralen lange golf IR stralen uit.

De vaste objecten, dit is de bouwschil en meubels, houden de warmte lang vast. Vervolgens weerkaatsen de infraroodstralen op bijna alles in de kamer. Je voelt daardoor van alle kanten de warmte. Er vindt bij dit verwarmingsproces geen lucht circulatie plaats. Bij infrarood kachel is de temperatuur verdeling in de ruimte gelijkmatig en het is sneller warm.

Bij elektrische verwarming met convectie warmte werkt op basis van luchtverwarming. Laag bij de grond verwarmt de convector paneelverwarming de koude lucht om vervolgens opgewarmd de kamer in te stijgen. Hierbij vindt luchtcirculatie plaats. Warme lucht stijgt eerst, waardoor het bij het plafond warmer is dan bij de vloer.

Bij een elektrische convectie verwarming zit er wel verschil in temperatuur. Boven bij het plafond kan het soms wel 6 graden warmer zijn bij de vloer. Convector radiatoren verwarmen de ruimte ongelijkmatig. IR verwarmingis geschikt voor diverse toepassingen, van hoge loodsen, winkels, bedrijfshallen tot goed en minder goed geïsoleerde woningen.

Verwarmen met infrarood panelen

Elektrische verwarming

Verwarmen met infrarood panelen betekent zuinig en duurzaam verwarmen. Infrarood paneelverwarming is geschikt voor woningbouw, utilitaire bouw en industriële gebouwen. Als industrie verwarming worden de korte golf stralers verwarming elektrisch toegepast voor bijvoorbeeld loods verwarmen zonder gas of heater bedrijfshal. De hoogte van het pand is niet van belang.

Convectie elektrische verwarming is niet geschikt voor hoge ruimtes en panden die niet goed geïsoleerd zijn. Bij een slechte isolatie waait de warme lucht naar buiten. Bij hoge industriële gebouwen van 10 meter, zoals een magazijn verzamelt de warmte zich bij het plafond. Voordat de warme lucht beneden is ben je dagen en veel kostbare energie verder.

Daarom is verwarmen met infrarood paneelverwarming geschikt voor alle toepassingen. Bovendien zijn de infrarood warmtepanelen zeer energie zuinig. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in IR-warmte bij paneelverwarming. Dit is een zeer hoog rendement. Bovendien ligt het warmte gevoel anders.

Voor een gewenste temperatuur van 21 graden, kan je de slimme thermostaat met wifi op 19 graden zetten. Voor iedere graad die je naar beneden bijstelt ten opzichte van een elektrische kachel bespaar je 6%. Terwijl je het wel aangenaam warm hebt. Convectie elektrische verwarming is enkel efficiënt bij goed geïsoleerde ruimtes. Convector verwarming is minder energiezuinig dan infraroodverwarming.

 

Paneel verwarming

IR kachel

Met infrarood paneel verwarming verwarm je iedere ruimte apart. Je bedient ieder afzonderlijk warmte paneelmet een verwarming draadloos thermostaat, inbouw thermostaat of stopcontact thermostaat. Met een thermostatische regeling bespaar je op het energieverbruik, omdat de IR kachel niet onnodig aanstaat.

Paneel verwarming kan je per kamer verwarmen en inzetten als hoofd- of als bijverwarming. Heb je al een bestaand verwarmingssysteem? Zoals een CV-ketel, dan kan je langzaam aan voor iedere kamer de verwarming afhalen en vervangen door paneelverwarming. Op deze manier spreid je de investeringskosten.

Tevens kan je de paneelverwarming inzetten ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijvoorbeeld in een koude zone in de woonkamer of als badkamer straalkachel. Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Geschikt als wand- en plafond verwarming. Maar ook verkrijgbaar als mobiel paneel op voet.

De keuzes voor de uitvoering is grandioos! Een keuken krijtbord paneelverwarming welke je met echt krijt beschrijft. Een gekleurde paneelverwarming als rode of zwarte straler verwarming in de slaapkamer. Of een spiegel infrarood verwarming met led verlichting in de badkamer. Infrarood led verwarming badkamer brengt twee zuinige werelden bij elkaar. Vraag meer informatie of een offerte aan voor paneelverwarming bij jou thuis of op kantoor. Zuinige paneelverwarming infrarood.

Infrarood verwarming voordelen

Voordelen infrarood verwarming

– Paneelverwarming is voordelig in de aanschaf.
– Geen onderhoudskosten bij paneelverwarming infrarood.
– Energie besparend in gebruik per kWh.
– Ruimtebesparend dankzij slanke paneelverwarming 2-3 cm.
– Esthetische integratie volop mogelijk.
– Geen gas regio toeslag bij paneelverwarming, zoals bij gasverwarming.
– Milieuvriendelijk huis verwarmen dankzij groene stroom.
– IR paneelverwarming gaat schimmelvorming tegen.
– Objecten en muren blijven droog en geven de warmte af.
– Infrarood warmte heeft een gezond effect op ons lichaam.
– Infrarood verwarming zorgt voor schoon binnenklimaat.
– Geen rondzwevende bacteriën of stof in de lucht.

Wil je meer weten over de infrarood verwarming voordelen en nadelen? Kom eens langs in één van onze 32 showrooms. Onze experts vertellen je alles over wat is paneelverwarming en de voordelen infrarood verwarming.