HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Wat is paneelverwarming

2 leeuwen zwart infraroodpaneel verwarming stekker paneelverwarming van Infrarood Verwarming

Paneelverwarming

Wij geven je antwoord op de vraag wat is paneelverwarming? Paneelverwarming van Infrarood Verwarming is een elektrische kachel welke verkrijgbaar is in vele soorten, maten en materialen. Paneel verwarming kan je gebruiken als permanente verwarming, maar ook als bijverwarming. Dankzij het slanke model van 2 tot 3 cm is paneelverwarming ruimte besparend.

Paneelverwarming van Infrarood Verwarming is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Bijvoorbeeld als badkamer verwarmingselement met spiegel, een handdoek verwarming of een zwarte verwarming in de woonkamer. Paneelverwarming op elektriciteit is beslist niet duurder dan de traditionele verwarming. Er zijn twee soorten elektrische paneelverwarming van Infrarood Verwarming. De convectie kachel die warme lucht laat circuleren en de infrarood kachel met lange golf infrarood stralingInfrarood verwarming woonkamer bestaat meestal uit 2 of 3 infrarood panelen.

De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Daarbij komt geen lucht verplaatsing aan de pas. Het is een andere manier van verwarmen. Modern en zuinig ruimte verwarmen met minder energie.

Hoe ziet een paneelverwarming eruit?

De paneelverwarming van Infrarood Verwarming is een slank paneel van 1,8 tot 2,2 cm dik. Het slanke infrarood verwarming monteer je aan de muur of aan het plafond. Aan de voorkant van de paneelverwarming zit een oppervlakteplaat welke gemaakt is van ESG veiligheidsglas of metaal. Kies je voor A-kwaliteit van Infrarood Verwarming? Dan geleidt de oppervlakte van de paneelverwarming de warmte heel goed, helemaal tot in de hoeken. Hierdoor bespaar je ook op de verwarmingskosten, omdat je ten volle geniet van een warmte verspreiding.

Aan de achterkant van het warmtepaneel van Infrarood Verwarming zit isolatiemateriaal, die ervoor zorgt dat de warmte aan de voorkant wordt uitgestraald. Zo rechtstreeks de kamer in. Als je de achterkant voelt, is deze ook maar lichtjes warm. De temperatuur aan de voorkant van de het warmtepaneel kan oplopen van 85 tot 115% Celsius, wat binnen de aanraakveiligheid valt.

Hoe werkt infrarood paneelverwarming?

Infrarood paneelverwarming van Infrarood Verwarming wordt gecategoriseerd als efficiënte elektrische verwarming. Dit verwarmingssysteem gebruikt infrarood licht op dezelfde manier als de zon dat doet. Om verschillende redenen is dit veel efficiënter dan standaard verwarmingsmethoden. Warmte wordt via infrarood paneelverwarming geproduceerd uit licht dat onze ogen niet kunnen zien. Omdat onze kleren en huid infrarode straling absorberen, houdt deze vorm van huis verwarmen zonder gas ons lekker warm. Het is te vergelijken met het onderscheid tussen binnen zitten of in de schaduw staan en buiten in de zon lopen. Als je binnen (uit de zon) of in de schaduw zit, absorbeer je het licht van de zon niet en warm je dus ook niet op.

Panelen muur of plafondverwarming kiezen?

Kies je voor panelen muur of voor infrarood verwarming plafond? Want met paneelverwarming van Infrarood Verwarming kan je beide kanten op. Elektrische infrarood verwarming wordt verkregen door een eenvoudig elektrische kachel dat aan de muur of plafond bevestigd is en dat heerlijk warm wordt. Voor welke vorm je kiest, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de indeling van de kamer, de hoogte van het plafond, het aantal ramen en aantal buitenmuren. Ook speelt de warmtebehoefte een rol. De ene persoon heeft het al warm bij 20 graden Celsius, terwijl de andere dan zit te klappertanden.

Wat de juiste keuze panelen muur of plafondverwarming kunnen onze adviseurs van Infrarood Verwarming voor je uittekenen en berekenen. Voor een grote ruimte, zoals de woonkamer is het altijd aan te raden voor panelen plafond te kiezen. Deze hebben namelijk een grote warmteverspreiding van bovenaf. Bovendien wordt de vloer ook opgewarmd, waardoor je geen vloerverwarming meer nodig hebt.

De ruimte, dat kan je huis, bedrijf, schuurmedische instelling, sport kantine, bouwbedrijf, dierenverblijf of boerderij kan daarnaast versterkt worden met infrarood panelen muur die je op een mooie manier kan wegwerken of juist laat opvallen. Want infrarood panelen mogen opvallen, ze zijn slank (2 tot 3 cm), prachtig om te zien en stijlvol. Bovendien in vele verschillende modellen verkrijgbaar. Zoals een wand spiegelverwarming, plafondverwarming met verlichting, wel te verstaan zuinige led-lichten. Een keuken krijtbord welke je met echt krijt beschrijft en een speciale infrarood verwarming badkamer. Of kies voor een verwarming schilderij. Kies de foto die je afgedrukt wilt hebben op het oppervlakte paneel en wij verzorgen de rest. Of een goede oplossing voor je kantoor is een bureau verwarming van HeatXL.

Weet je niet zeker wat je moet kiezen? Een infrarood kachel aan de muur of een infrarood verwarming plafond? Raadpleeg de Infrarood Verwarming experts voor hulp. Wij kunnen het optimale verwarmingsresultaat berekenen voor de kamer die met een elektrische paneelverwarming verwarmd wordt.

Geen onderhoud aan paneelverwarming

Een paneelverwarming van Infrarood Verwarming behoeft geen onderhoud. Er zijn geen bewegende delen, geen ventilatoren of lawaai aanwezig met een infrarood paneelverwarming. Het verwarmingselement moet over een groot oppervlak een zeer specifieke hete temperatuur bereiken om een optimale golflengte van ver infrarood uit te stralen die aangenaam is voor mensen maar ook goed genoeg om voorwerpen en de lucht te verwarmen.

Doordat er geen draaiende onderdelen in een paneelverwarming van Infrarood Verwarming zitten, kunnen deze ook niet kapot gaan. Daarnaast hoef je geen jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven, water bij te vullen en leidingen te controleren. Een infrarood paneelverwarming is betrouwbaar en doet het eigenlijk altijd.

Verwarming kopen paneelverwarming slaapkamer

Voordelen infrarood verwarming

De voordelen infrarood verwarming zijn groot. De meesten van ons hebben ervaring met bijna infrarood, dat oranje opgloeit en uitstekend geschikt is om mensen intens te verwarmen in een koude buitenomgeving, maar dit zou de verkeerde golflengte zijn om het huis te verwarmen. Je kunt een terrasverwarmer die geschikt is voor buiten niet binnen in huis gebruiken. Een korte golf infrarood verwarming is te gebruiken als terrasverwarmer en een lang golf is voor binnen in het huis.

Bijvoorbeeld in de badkamer, dan moet de infrarood verwarming badkamer snel een goede warmte kunnen geven. Daarom heb je met de infrarood verwarming badkamer meer vermogen nodig.

Infrarood verwarming heeft heel veel gezondheidsvoordelen, zoals een goede luchtvochtigheid, geen droge lucht meer, droge muren waardoor schimmels verdwijnen en bloedsomloop stimulatie. Daarnaast verzacht het infraroodlicht van een infrarood verwarming stijve en gespannen spieren en verlicht ook reumatische pijnen. Wat zijn nog meer voordelen infrarood Verwarming? Geschikt als hoofdverwarming als bijverwarming.

 • Geen onderhoud
 • Lage aankoop kosten
 • Eenvoudige installatie aan de muur of plafond
 • Betrouwbare een duurzame elektrische verwarming
 • Zonder gas huis verwarmen
 • Vele design verwarming mogelijkheden
 • Geruisloos en geurloos
 • In combinatie met groene stroom geen CO2 uitstoot
 • Schone lucht: geen stofdeeltjes in de lucht
 • Juiste luchtvochtigheid in de ruimte
 • Ruimtebesparend dankzij slanke warmtepanelen van 2 tot 3 cm dik
 • Lange technische levensduur
 • Zeer efficiënte verwarmingstechnologie
 • Aangename directe warmte
 • Laag verbruik in wattage

Paneelverwarming mogelijkheden

Wil je meer weten over de mogelijkheden van plaat verwarming met infrarood straling? Neem gerust een keer contact met Infrarood Verwarming op. Infrarood verwarming kopen kan je direct online doen in de winkel of kom langs bij één van de vestigingen van Infrarood Verwarming. Denk ook eens aan het combineren van infrarood verwarming met zonnepanelen kopen.

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten plaat verwarming? Zoals een krijtbord verwarming als bijverwarming in de keuken of een spiegelverwarming die nooit meer beslaat? Heerlijke warme en droge handdoeken met een handdoek verwarming. Neem gerust een keer contact met ons op.

Kan je niet wachten? Dan kan je de infrarood panelen kopen in onze online shop. Zoals de badkamer verwarming die we noemde, maar ook alle RAL kleuren kan je bestellen voor je plaat verwarming. En natuurlijk de duurzame infrarood plafondverwarming met verlichting.

Offerte aanvragen