HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Wat is stralingswarmte en warmtestraling?

Wat is stralingswarmte en warmtestraling?

en hoe werkt het?

Stralingswarmte en warmtestraling zijn dezelfde warmtes. Stralingswarmte is warmte die in een lange golf wordt uitgestraald door kachels en infrarood panelen. Door middel van warmtestralingen kunnen woon- en slaapkamers zeer gelijkmatig worden verwarmd.

Infrarood verwarming zendt warmtestralen de kamer in. De personen die in de kamer zijn, absorberen deze stralingswarmte, waardoor je het warm krijgt. Vaste objecten, zoals meubels, muren en wanden, nemen deze stralingswarmte ook op. Infrarood verwarming is stralingsverwarming die onder de directe verwarming gerekend kan worden. Net zoals de zon geeft de straling van infrarood verwarming een directe en prettige warmte af.

Thermische straling of stralingswarmte?

Thermische straling of stralingswarmte verwarmt niet de lucht, maar de solide objecten en personen in de kamer. Stralingswarmte wordt door mens als aangenaam ervaren. Het heeft een positief effect op onze gezondheid. Bij stralingswarmte wervelt er geen stof op en is vriendelijk voor mensen met een allergie.

De warmtegolven van de ir-panelen dringen je huid binnen. Dit levert een ontspannen gevoel op. De warmte verlicht de pijn bij mensen met gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Je voelt je fitter, net als de mensen die overwinteren in Spanje.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine.

Infrarood verwarming

De vraagbaak voor infrarood verwarming

Aangezien wij enorme ervaring hebben in de toepassing van infrarood systemen zijn wij daarbij in staat jou deskundig te adviseren. Wij weten ten eerste alles over de mogelijkheden met infrarood panelen voor jouw woning of project.

In het bijzonder hebben wij kennis over toepassing van infrarood verwarming voor zowel de particuliere als utiliteitsbouw. Onze specialisten staan jou graag deskundig te woord. Tenslotte kunnen wij jou helpen met de calculatie van elektrische kachel door infrarood verwarming voor je warmte project. Vervolgens adviseren wij ook installatie bedrijven over de technische toepassing van onze infraroodpanelen.

Onze infrarood kachel adviseurs zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Je mag deze specialisten ook via de chatbox op deze site direct vragen stellen.

Uitgebreide aanvragen met bijlagen, zoals foto’s en tekeningen, kan je het best aan ons mailen via de offerte- of contactaanvraag op onze website.

Offerte aanvragen