Wat kost infrarood verwarming?

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon, hoeveel watt verwarming nodig elektrische verwarming woonkamer

Wat kost infrarood verwarming per jaar?

Infrarood verwarming kost niet veel geld, waarbij de prijzen ook afhankelijk zijn van je keuze. Kies je voor een spiegelverwarming, een led verwarming of een wandverwarming met afbeelding? Wat kost infrarood verwarming is ook nog afhankelijk van de keuze in wattage. De prijzen starten bij 100 honderd en lopen op tot duizend euro.

Wat kost infrarood verwarming is natuurlijk niet alleen de aanschafprijs. Je moet ook kijken naar de installatiekosten en het onderhoud. We kunnen je nu al zeggen dat de installatie eenvoudig en snel is. Je hoeft immers geen leidingen te trekken e.d. Bovendien heb je geen onderhoud, want infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen. Je krijgt een kwalitatief hoogwaardig en zeer energiezuinig systeem.

wat kost infrarood verwarming

Kosten berekenen infrarood paneel

De kosten infrarood paneel bestaan uit meerder facetten. Naast de aanschafprijs heb je te maken met kosten als onderhoud, installatie en verbruik. We moeten allemaal van het gas af, want dat hebben we afgesproken in het Klimaatakkoord. Een woning verwarmen met gas is vaak één van de grootste kostenposten. Door over te stappen op huis verwarmen met infraroodstraling ben je goedkoper en duurzaam uit.

Een enkel infrarood paneel is al voldoende om een ruimte te verwarmen met weinig watt per uur. Infrarood verwarming kan je toepassen als hoofdverwarming of als bijverwarming ter ondersteuning van het andere verwarming systeem. Combineer de warmtepanelen met groene stroom zodat je CO2 neutraal bent.

Verbruik infrarood verwarming

Het verbruik infrarood verwarming is zuinig. Om een berekening te maken moeten we eerste de warmtevraag vaststellen. Hoeveel warmte wil jij in de ruimte hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk.

We kijken naar de volgende gegevens om het verbruik infrarood verwarming te berekenen:
– De grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
– Isolatiewaarde van de woning.
– Het materiaal van de buitenmuren
– Plafondhoogte
– Het aantal ramen en raampartijen.
– Ligging van de woning.

Verbruik elektrische kachel berekenen

wat kost infrarood verwarming

We hebben een voorbeeldberekening gemaakt van het verbruik elektrische kachel. Stel we willen een ruimte van 100 m2 verwarmen. Het plafond is 3 meter hoog en de isolatie is gemiddeld. De periode dat je de woning verwarmd is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks verbruik berekenen we als volgt. Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen. Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt. Je komt uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar). De totale kWh vermenigvuldig je met de elektriciteitsprijs die je betaalt.

Lees het complete artikel Wat kost infrarood verwarming. Wil je meer informatie over wat kost infrarood verwarming? Je kan voor wat kost infrarood verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat kost infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat kost infrarood verwarming. Kom ook meer te weten over onze hybride verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen