Wat maakt infrarood kachel zuinig?

hoe werkt infrarood verwarming ir paneel infrarood kachel zuinig IR verwarming muur verwarming infrarood paneelverwarming gasloos verwarmen infrarood verwarming gezondheid

Wat zorgt ervoor dat infrarood kachel zuinig is?

We weten dat de stijgende energierekening velen momenteel zorgen baart, dus is het een goed idee om te kijken naar meer energie-efficiënte en kostenbesparende manieren om je huis te verwarmen. Wat maakt infrarood kachel zuinig? Zuiniger dan een andere gewone elektrische verwarming of convectie verwarming?

De technologie ontwikkelt zich voortdurend en introduceert verwarmingsopties die schoner, energiezuiniger en kosten effectiever zijn. Vergeleken met gewone elektrische kachels zet infrarood verwarming bijna 100% van de elektriciteit om in warmte, waardoor ze energiezuiniger en kostenefficiënter zijn.

Hoe zijn infrarood panelen efficiënter dan gewone kachels? Laten we daarvoor eerst eens kijken hoe infrarood kachel zuinig werkt.

hoe werkt infrarood verwarming ir paneel infrarood kachel zuinig

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodstraling, of infrarood licht, van een infrarood verwarming is een soort stralingsenergie die onzichtbaar is voor het oog, maar wel warmte afgeeft. Elk voorwerp of zelfs persoon kan infrarode straling uitzenden en absorberen. Zoals je de warmte van de zon op je huid voelt en die warmte vervolgens in een omhelzing aan iemand anders overdraagt.

Dit type warmte is 100% natuurlijk en werkt om vaste voorwerpen die koeler zijn te verwarmen. Infraroodstraling verwarmt objecten en mensen, in plaats van alleen de lucht van de hele kamer te verwarmen, waardoor het een veel energie-efficiëntere oplossing is.

Dit maakt infrarood kachel zuinig en veel efficiënter dan convectie verwarming, de vorm van verwarming die wordt gebruikt door conventionele radiatoren en centrale verwarmingssystemen op olie of gas.

Convectiewarmte verwarmt alleen de lucht, die ongecontroleerd circuleert en de omringende massa van de kamer koel laat. Directe stralingswarmte (infraroodstraling) verwarmt alles wat het aanraakt, brengt duurzame, comfortabele warmte in je huis en verbruikt minder energie. Daarom is een infrarood kachel zuinig.

Wat maakt infrarood kachels efficiënter dan convectiekachels?

Laten we nu alle manieren samenvatten die infrarood kachels efficiënter maken dan gewone convectiekachels. We bekijken hierbij de verschillende facetten die zorgen dat een infrarood kachel zuinig is. En ook veel efficiënter werkt dan convectiewarmte.

#1 IR verwarming is kostenefficiënt

Paneelverwarming is kostenefficiënt met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met andere conventionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen een ruimte sneller dan gewone kachels en hoeven dus minder lang aan te staan. Er zijn ook geen jaarlijkse onderhouds- of servicekosten bij een IR verwarming. Daarmee bespaar je flink op de algehele kosten en maakt een infrarood kachel zuinig.

#2 Eenvoudig installatie van infrarood panelen

Infrarood panelen zijn gemakkelijk te installeren. Ze hoeven alleen maar aan de muur of plafond te worden bevestigd en op een bestaand stopcontact te worden aangesloten. Je kan er ook voor kiezen om de warmtepanelen direct op de elektra aan te sluiten. Maar net wat je wenst.

#3 Huis elektrisch verwarmen met gerichte warmte

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger hoeveel watt verwarming nodig

Je huis elektrische verwarmen met infraroodstraling, betekent doelgericht elektrisch verwarmen. Want de infrarood stralen verwarmen de mensen en objecten in een ruimte. Zodat er minder energie wordt verspild aan het verwarmen van lucht, wat gewone convectiekachels doen. Je bereikt de gewenste doeltemperatuur sneller, wat betekent dat de infrarood kachel minder lang aan hoeft te staan (nog een punt van kostenbesparing). Ze produceren geen licht of geluid als ze in werking zijn, dus er wordt ook geen energie verspild.

#4 Ruimtebesparende warmtepanelen

infrarood paneel infrarood kachel zuinig

Infrarood stralers zijn slanke warmtepanelen die vrijstaand zijn (mobiele verwarming) of aan de muur en plafond bevestigd worden. Daardoor nemen ze geen kostbare ruimte in. Bovendien zijn de warmtepanelen zeer slank, slechts 1,7 tot 2,2 cm. Je hebt ook minder warmtepanelen nodig dan gewone kachels, omdat ze een ruimte effectiever verwarmen. Weer een goed punt waarom een infrarood kachel zuinig is.

#5 Goed voor de gezondheid

IR paneel kent ook veel voordelen voor de gezondheid. Omdat ze geen ventilator of convectie hebben om stof te laten circuleren, zijn ze bijzonder gunstig voor mensen met allergieën en astma. Infrarood paneel plafond of wandverwarming, houdt de muren ook droog door het gebrek aan luchtcirculatie, dus geen vocht, schimmel of rot.

infrarood kachel zuinig

Voordelen infrarood verwarming

De voordelen infrarood verwarming zijn zeer divers en groot. We delen ze graag met onze klanten en laten ze het zelf ervaren. Naast dat infrarood kachel zuinig is, zijn er nog meer voordelen:

  • Onderhoudsvrij
  • Eenvoudige installatie
  • Ruimtebesparend
  • Kostenefficiënt
  • Energiezuinig
  • Gunstig voor de gezondheid
  • Binnen 5 tot 10 minuten heerlijk warm
    .

Heb je nog vragen over infrarood kachel zuinig? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van infrarood kachel zuinig. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals Wat is de ultieme bijverwarming? Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische kachel met infraroodstraling. Infrarood panelen kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Laatste Magazine artikelen