HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Wattage berekenen

Wattage berekenen infrarood verwarming

Wattage berekenen voor de infrarood warmtepanelen is niet al te moeilijk. Het is echter van cruciaal belang om in eerste instantie het juiste vermogen te kiezen. Zo kunnen de infrarood panelen hun grote efficiëntie ten volle benutten.

Ten tweede levert het gebruik van het juiste vermogen, wattage berekenen van de infrarood verwarming de grootste besparing op. Het beste thermische comfort wordt door deze combinatie geboden.

De typische verwarmingsbehoefte hiervoor ligt tussen 60 en 100 watt per vierkante meter.  De wattage berekenen kan je in de tabel bekijken.

Hoeveel watt is er nodig?

Wattage berekenen infrarood verwarming

Deze waardes voor wattage berekenen zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden. Op die manier weet je zeker dat je infrarood verwarming goed berekend is.

Het beste is om infrarood verwarming van tevoren het wattage berekenen. Je moet weten dat er veel wattages van infrarood panelen verkrijgbaar zijn. De grootte van je kamer is ook van invloed om de wattage te berekenen. Ook de isolatie van je woning draagt hiertoe bij.

Sommige personen hebben gewoon een hogere temperatuur nodig. Bijgevolg zal een hoger vermogen nodig zijn voor berekeningen van infrarood verwarming.

mobiele thermostaat app bureau verwarming Wattage berekenen

Infrarood paneel berekenen

Wil je tenslotte berekenen hoe groot de infrarood verwarming moet zijn? Welk wattage berekenen, welke  infrarood verwarming moet je kopen? Dan moet je eerst vaststellen hoe het zit zit met de isolatie. Hieruit volgt namelijk het benodigde wattage.

Omdat de maat van je infrarood verwarming afhangt van de grootte van de kamer. Maar ook van de isolatie en het aantal buitenmuren. Indien je een grote kamer met slechte isolatie wilt verwarmen met infrarood panelen. Dan is het beter om meerdere infrarood panelen te gebruiken.

Je kan dan bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren plaatsen. Op deze manier krijg je een betere verwarming dan bij het plaatsen van een groot 1200 watt infrarood paneel. Hiermee zorg je er namelijk voor dat er een betere warmteverdeling is tussen de warmtepanelen.

Ook kunnen grote of veel objecten de warmte beïnvloeden. Hierdoor is ook weer sterker paneelverwarming nodig.

Duurzaam verwarmen met infrarood panelen. Je woning of kantoor duurzaam verwarmen kan uiterst goed met de infrarood kachel van Infrarood Verwarming. Een infrarood kachel is zuinig in verbruik en met groene stroom CO2 neutraal.

Alkari infrarood panelen plafond Wattage berekenen badkamer infrarood verwarming

Wand- of plafondmontage Wattage berekenen

Door het bijzonder slanke ontwerp van het verwarmingspaneel van 2 tot 3 cm kan je deze eenvoudig aan de wand bevestigen. Je bespaart hiermee een hoop werk ten aanzien van de installatie van een omvangrijke conventionele verwarmingssysteem.

Veel mensen kiezen voor een infrarood paneel plafond voor een groter bereik. Ten eerste neemt plafondverwarming geen ruimte in beslag. En ten tweede profiteer je van een warme vloer. Doordat de infraroodstralen naar beneden gericht zijn, wordt de vloer heerlijk verwarmd.

Infrarood verwarming slaapkamer

Je hebt met een infrarood paneel plafond geen elektrische vloerverwarming meer nodig. De elektrische kachel met infrarood geven een heerlijke warmte af in de ruimte. Regel de temperatuur eenvoudig met een slimme thermostaat of via de smart home app. Wattage berekenen kan ook door onze medewerkers worden gedaan, neme contact op met de Infrarood Paneel Specialisten.

Waar allemaal rekening mee moet worden gehouden

Prestaties, temperatuur en oppervlakte van de afzonderlijke infrarood panelen zijn van groot belang. Voor een goede berekening houden we rekening met de volgende lijst.

• Prestatie en temperatuur van het apparaat. Ieder afzonderlijk infrarood paneel van Infrarood Verwarming heeft specifieke doeleinden en een bepaalde kracht.

• De oppervlakte van het ir paneel van Infrarood Verwarming. Een groot plafond paneel, een ir spiegel en meer specificaties.

• Techniek van besturing.

• Positionering van de panelen, hoe panelen werken. De stralingshoek is erg belangrijk.

• Natuurlijk zonnewarmte en zonnestralen in je huis. Hoe zijn je ramen gepositioneerd.

• Natuurlijk warmte van mensen. Mensen en huisdieren geven warmte af.

• Winst van apparatuur warmte. Alle elektrische apparaten geven veel warmte af.

• Winst van warmte buren of aangrenzende gebouwen. Verlaging temperatuur bij afwezigheid. Ben je even niet aanwezig of gebruik je een kamer niet.

• Goede thermostaat. Er zijn verschillende thermostaten, waaronder een wifi of inbouw.

• Goede isolatie, weinig of geen isolatie materialen in de woning.

• Warmteverlies door ventilatie via het raam. Heb je vaak een raam open.

• Warmteverlies door onverwarmde aangrenzende kamers. Warmte kan door weinig tussen deuren ontsnappen naar andere ruimtes.

• Slecht verwarmingsgedrag. Constant de thermostaat op het hoogste niveau zetten of gebruik maken van een automatisch systeem van herkenning.

• Verhoogde positie van het huis, flat of heuvel gebouwd. Hoge bomen vangen veel wind.

• Huis bij het water, een zee of aan het meer. Vocht en wind maken een huis kouder.

Kosten van elektriciteit

In Nederland is momenteel 20-25 cent per kilowattuur (kWh). De elektriciteitsprijzen kunnen echter aanzienlijk schommelen. Is ook afhankelijk van de regio en de aanbieder. Met infraroodverwarming kan je vaak de elektriciteitskosten verlagen door de thermostaat nauwkeurig in te stellen.

Met 1 graden Celsius verlaging levert het een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaar rekening. Zet niet de verwarming 24 uur per dag aan, regel het met de smart home app.

Een goed voorbeeld van een calculatie

Een cruciale factor als het gaat om de verwarm kosten met een infrarood verwarming zijn de prestaties. Hier leggen we uit hoe het wattage zo precies mogelijk kunt beperken.

Bereken het vereiste verwarmingsvermogen van de infraroodverwarming.

Stel je hebt een 100 m² oppervlakte die je volledig wilt verwarmen met infrarood. Het appartement bevindt zich in een nieuwbouw bakstenen gebouw. De plafonds hebben een standaardhoogte van 2,5 m. Op basis van de eerste informatie kunnen we uitgaan van ongeveer 30 watt per m³.

Met 250 m³ is er een vereiste van 7.500 watt voor het hele appartement. Dit verwarmingvermogen zou in verschillende panelen moeten worden verdeeld en deze moeten strategisch in de ruimtes worden geplaatst. Dus 7,5 kilowatt elektriciteit zou nodig zijn voor dit huis.

Als we aannemen dat de verwarming in een koele novemberdag 4,5 uur per aanstaat. Neem dat over een maand van 31 dagen, dan komt het uit op 139,5 uur. De formule is 7,5 KW x 139,5 uur = 1046 kWh.

In dit voorbeeld krijg je een maandelijkse rekening van ongeveer 209 euro per maand. Je bespaart ook veel geld als je in bepaalde kamers, zoals slaap het niet 4,5 uur aan laat staan.

Op dit punt willen we er nogmaals op wijzen dat het bovenstaande geval slechts een theoretisch voorbeeld is. Er is immers niet dezelfde verwarmingsbehoefte in elke kamer en niet elke kamer wordt voor dezelfde tijdsduur gebruikt.

Wat verbruikt een infrarood verwarming precies en hoeveel is dit?

Infrarood panelen kopen

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, in verschillende maten en lengtes. Als het gaat om infrarood panelen, lopen de meningen sterk uiteen. Iedereen is op zoek naar de beste verwarming voor zijn of haar eigen huis. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig, want je wilt milieu bewust, voordelig en iets moois kopen.

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet zorgvuldig worden overwogen. Natuurlijk is de technologie van verwarmingen de afgelopen jaren enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood panelen zijn.

Elektrisch verwarmen met een infrarood paneel van Infrarood Verwarming is noodzakelijk en je bent overtuigd van groene stroom. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige gasverwarmingen installeren. Je wilt geen CO2 meer uitstoten en kiest voor de beste infrarood panelen. Natuurlijk ook in combinatie met zonnepanelen mogelijk.

Hoe bespaar je op de kosten met ir panelen?

Met ir panelen in je woning kan je enorm besparen op verschillende kosten. Zeker als je dit vergelijkt met een cv installatie. De kosten zijn onder te verdelen in vier categorieën, te weten: 

1. Kosten op verbruik

2. Onderhoudskosten

3. Installatie

4. Aanschaf-/investeringskosten

1 – Kosten op verbruik

Door slim om te gaan met de energie en het gebruik van je infraroodpanelen, kun je enorm besparen op de verbruikskosten per kWh. 

Infrarood panelen verwarmen de meubels in de kamer op, maar ook de wanden en vloer, eigenlijk net zoals de zonnestralen. Deze houden de warmte zeer goed vast, waardoor je een extra stijging in gevoelstemperatuur krijgt van 2 tot 3 graden Celsius. Dit resulteert erin dat je de thermostaat een paar graden lager zet. Je verbruik is daardoor dus lager. 

Met een ir panelen heb je dus minder energie nodig om dezelfde temperatuur in de ruimte te krijgen als met een conventionele kachel. Deze laatstgenoemde verwarmt op een andere manier. Een cv moet de lucht verwarmen. Deze manier van verwarmen is niet efficiënt, omdat de warme lucht stijgt.

Zorg ook voor een goede positionering van de ir panelen, zodat de infrarode straling niet wordt geblokkeerd. Obstructie zorgt namelijk voor warmteverlies. 

In een specifieke situatie kan je kiezen om alleen de ruimte of zone te verwarmen waar het echt nodig. Hierdoor verlaag je de verbruikskosten per uur.

Voor een infrarood paneel woonkamer raden wij altijd aan om een infrarood verwarming aan het plafond te monteren, omdat deze een hogere temperatuur bereikt en de warmte heel gelijkmatig over de ruimte verdeeld.

2-mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-thermostaat.jpg

2 – Onderhoudskosten

Voordeel van een infrarood paneel is dat deze geen onderhoud behoeft. Ten opzichte van een cv installatie heb je bij een elektrische verwarming met infrarood geen draaiende onderdelen die kapot gaan. Tevens hoef je het systeem niet te ontluchten of water bij te vullen. 

Met een infrarood paneel heb je een onderhoudsvrij leven. Per jaar bespaar je hiermee op de onderhoudskosten. 

3 – Installatiekosten

De installatiekosten zijn nihil. Het warmtepaneel monteer je eenvoudig met een paar schroeven aan de muur of plafond. Het enige wat je misschien nodig hebt is een elektricien, indien je de elektriciteitsdraden moet doortrekken of als er geen stopcontact in de buurt is.

4 – Aanschaf- investeringskosten

De investering in infraroodpanelen is niet duur. Je hebt al een simpel ir paneel vanaf honderd euro. De prijs kan oplopen naar duizend euro. Helemaal afhankelijk van welk model je kiest, welk materiaal, het vermogen en de grootte van het paneel. 

Offerte aanvragen