Welke elektrische verwarmer kiezen 

hoe werkt infrarood paneel elektrische radiator woonkamer elektrische verwarmer

Soorten elektrische verwarmer

Een elektrische verwarmer kopen is de beste keuze die je kan maken. Ze verbruiken namelijk geen aardgas waardoor de CO2 uitstoot verlaagt. Natuurlijk dien je een elektrische verwarmer te combineren met groene stroom. Nog beter, en voordeliger, is om de elektrische verwarming te combineren met zonnepanelen. De stroom die je opwekt, kan je dan gelijk gebruiken om de verwarming aan te zetten.

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van je behoeften en wensen en de te verwarmen ruimte, kan je kiezen uit vier opties, die we dan ook toelichten.

hoe werkt infrarood paneel elektrische radiator woonkamer elektrische verwarmer

1 – Elektrische radiator huiskamer

Een elektrische radiator huiskamer lijkt op de traditionele radiatoren, maar deze kachel gebruikt elektriciteit in plaats van gas of andere brandstoffen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te bedienen, en ze zijn geschikt voor kleinere ruimtes.

2 – Elektrische vloerverwarming

Dit is een goede optie voor mensen die hun verwarming willen integreren in de vloer, zodat ze geen extra ruimte nodig hebben voor radiatoren of convectoren. Elektrische vloerverwarming is echter vaak duurder om te installeren en te bedienen. Het duurt vaak langer voordat een vloerverwarming warm is. Deze kan je dan ook beter gebruiken als lage temperatuur verwarming.

3 – Elektrische convectoren

Dit zijn verwarmingen die warme lucht uitstoten om de ruimte te verwarmen. Elektrische convectoren zijn gemakkelijk te installeren en te verplaatsen. Deze kachel is geschikt als bijverwarming of voor kleinere ruimtes. Je hangt een convector op aan de wand en het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra.

4 – Elektrische infrarood verwarming

waarom infrarood verwarming is infrarood verwarming goedkoop is infrarood verwarming gevaarlijk welk infrarood paneel kiezen elektrische verwarmer

Elektrische infrarood verwarming werkt door infraroodstraling uit te zenden, wat de objecten in de ruimte verwarmt in plaats van de lucht. Ze zijn efficiënt en stil en geeft een gezonde warmte. Er vindt namelijk geen luchtverplaatsing plaats, dus geen rondzwevende stofdeeltjes. Bovendien is een infrarood verwarming zuinig, binnen 5 tot 10 minuten voel je al de heerlijke warmte stralen van de elektrische kachel op je lichaam.

Welke elektrische verwarming kopen?

Je hebt dus meerdere opties bij elektrische verwarming kopen. Het is belangrijk om te overwegen wat je wensen en behoeften zijn voordat je een elektrische verwarming kiest. Denk bijvoorbeeld na over de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen, je budget, en of je de verwarming wilt integreren in de vloer of aan de muur. Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een professional, zoals Infrarood Verwarming.

Zuinige elektrische kachel gamma

Halletje met infrarood verwarming

Bij Infrarood Verwarming is er een brede keuze uit de zuinige elektrische kachel gamma. Je kan infrarood panelen kopen in diverse RAL kleuren, welke aansluit bij je inrichting. Of kies een keuken infrarood verwarming, die je met echt krijt beschrijft. Een elektrische verwarmer met spiegeloppervlak is ideaal in de badkamer.

Of kies een badkamerverwarming infrarood kachel die ook gelijk handdoeken droogt, de handdoekdroger. Wil je helemaal dat het warmtepaneel aansluit bij de inrichting? Kies dan voor een schilderij verwarming, waar je zelf het beeld of foto uitkiest die op een speciale wijze geprint wordt op de infrarood verwarming.

Kortom, genoeg keuze met infrarood verwarming. De beste elektrische kachel is er dan ook eentje met infraroodstraling.

Meer informatie over elektrisch verwarmen

Wil je meer informatie over elektrische verwarmen met een elektrische verwarmer infrarood? Je kan voor elektrische verwarmer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over de soorten elektrische verwarmer met infrarood wordt zo snel mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wattage infrarood verwarming berekenen vinden. Lees meer over badkamer verwarming elektrisch bijverwarmen.

Koop nu een infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen