Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Zwarte straler verwarming

Zwarte straler verwarming

Infrarood straler

Onder een zwarte straler verwarming wordt verstaan een infrarood straler met korte golf straling. Je kan ook een verwarming zwart kiezen als infrarood warmtepaneel. Bijvoorbeeld als een badkamer verwarming zwart of gekleurde woonkamer verwarming. De infrarood panelen gebruiken de lange golf infraroodstraling.

Hoe hoger de temperatuur is, hoe ‘scherper’ de warmtestraling aanvoelt. Het spectrum van infraroodstraling is onderverdeeld in drie bereiken:
IR-A: korte golf – vlak bij het zichtbare rode licht (900°C+).
IR-B: midden golf (ca. 250 – 900°C).
IR-C: lange golf (< 250°C), infrarood warmte paneel.

De zwarte straler verwarming met korte golf wordt veel toegepast voor industrieel bedrijfspand verwarmen. Bijvoorbeeld als heater bedrijfshal, garage of loods verwarmen. De korte golf infrarood straler heeft een hoger temperatuur bereik, waardoor de stralen niet gevoelig zijn voor wind of tocht. Daarom ook geschikt voor toepassing als terrasverwarming.

Infrarood korte golf of lange golf

Infrarood korte golf

Er zijn verschillende soorten zwarte verwarming. Infrarood korte golf of lange golf zwarte straler verwarming. Welke type kachel het beste past bij de te verwarmen ruimte is eenvoudig. De infrarood korte golf straler wordt gebruikt voor buiten als terrasverwarming infrarood. Of voor het verwarmen van slecht geïsoleerde en hoge panden. Zoals industriële ruimtes.

Denk hierbij aan bedrijfshal, magazijn, loods, schuur of garage verwarmen. De industriële korte golf zwarte straler verwarming geeft een intensere warmte af en moet daarom op een veilige hoogte van tenminste 3 meter hangen. De stralen zijn niet gevoelig voor tocht en daardoor zeer geschikt voor toepassing in minder goed geïsoleerde ruimtes.

Loods verwarmen zonder gas met IR. De lange golf infraroodpanelen van infrarood-verwarming.nl bereiken een maximale temperatuur van 250°C en geschikt voor woning- en uitilitaire bouw. Zoals scholen, kantoren en ziekenhuizen. IR panelen worden ook wel donkerstralers verwarming lange golf genoemd of infrarood heatpanel.

De infrarood warmtepanelen aan de wand bereiken een oppervlakte temperatuur van maximaal 120 graden en aan het plafond meestal rond de 200°C. Omdat de maximale straling in het infraroodbereik ligt is de naam infraroodverwarming ontstaan. IR verwarming betekent gasloos verwarmen, reductie van CO2 en zuinig in verbruik.

Infrarood heater veranda

Infrarood verwarming buiten

Een infrarood heater veranda maakt gebruik van de lange of midden golf straling. De heatstrips die wij in onze online shop en verwarmingswinkel verkopen maken gebruik van de lange golf straling. De Ecosun infrarood heatstrip bereikt een hoge temperatuur van 350°C. Daardoor ook zeer geschikt voor toepassing in hoge ruimtes.

De behuizing van de infrarood heatstrip is afgewerkt met een zijdemat poedercoat laag in de kleur zwart. Het verwarmingselement van de zwarte straler verwarming van Ecosun bestaat uit High Grade Solid State Aluminium lamellen. Deze stralen een krachtige lange golf infrarood warmte uit die volledig onzichtbaar is voor het menselijk oog.

Voor een optimaal gebruik raden wij aan deze aan te sturen met een thermostaat met ontvanger. Daarmee kan je de heatstrip volledig naar eigen wens bedienen en instellen. De infrarood verwarming buiten maken altijd gebruik van de korte golf straling. Deze zijn niet windgevoelig. Zwarte straler verwarming als terrasverwarmer of als werkplaats verwarming.

De infrarood verwarming buiten is leverbaar als IR zwarte straler verwarming paneel op voet of als montage model. Je hangt de zwarte straler verwarming buiten op aan de wand of plafond van een overkapping. Wil je meer weten over ons assortiment zwarte straler verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Zwarte verwarming

Badkamer verwarming zwart

Een zwarte verwarming is stijlvol, modieus en tijdloos. Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een zwarte verwarming in de woonkamer of badkamer. Een badkamer verwarming zwart steekt mooi af bij de lichte tegels. Deze lange golf infrarood warmtepanelen installeer je aan de wand of plafond.

Ook leverbaar als zwarte verwarming met led verlichting. Twee zuinige werelden die samenkomen. De energiezuinige infrarood verwarming die tot wel 50% bespaart op de verbruikskosten. En de zuinige led-verlichting. Je bedient de verwarming en verlichting los van elkaar, waarbij je slechts één aansluitpunt nodig hebt.

Ga nooit een verwarming zwart verven. De infrarood verwarming bereikt namelijk hoge temperaturen waar de verf niet tegen kan. Het infraroodpaneel gaat bladderen en misschien nog wel belangrijker het kan brandgevaarlijk zijn. Wil je een elektrische verwarming zwart hebben? Kies dan voor onze metalen of glazen panelen in kleur.

De stralingspanelen zijn in alle RAL-kleuren leverbaar. Standaard worden ze zonder frame geleverd. Maar het is ook mogelijk om een led-frame of aluminium kader te bestellen. Vraag ons naar de mogelijkheden van design verwarming woonkamer, slaapkamer of badkamer. Kom een keer langs in één van de ruim 30 showrooms verspreidt over de Benelux.