Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Elektrische verwarming

elektrische verwarming

elektrisch verwarmen is duurzamer

Je woning op een duurzame en zuinige manier verwarmen middels elektrische verwarming. Zonder gas je woning verwarmen is de toekomst. De fossiele brandstoffen worden schaarser en duurder en je wilt overstappen op een andere vorm van verwarmen.

In 2050 moeten alle woningen zonder gas worden verwarmd. Ook de warmwater voorziening is gaslood, alsmede het koken. 

Vaak wordt nog gedacht dat elektrisch verwarmen duur is. Echter dit is niet waar, het hoeft helemaal niet duur te zijn, als je kijkt naar de energiezuinige kachels. En wat dacht je van zonnepanelen te plaatsen op je dak, zodat je jouw eigen energie opwekt.

Beste elektrische verwarming?

In het hele huis

Elektrische kachels zijn er in vele verschillende modellen, vormen, maten en prijzen. De kosten liggen ook uiteen, zoals de aanschafprijs en bijkomende kosten. Stralingspanelen, luchtverwarming of infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn opties voor verwarmen met elektriciteit.

Warmtepanelen en convectie verwarming zijn géén goede basis voor een hoofdverwarming. In het beste geval zijn deze vormen van elektrisch verwarmen geschikt als bijverwarming of als elektrische vloerverwarming.

Daarentegen is de moderne en efficiënte infrarood verwarming wel een goed keuze om in te zetten als hoofdverwarming. Vanwege de hoge flexibiliteit kan je een  infrarood paneel overal in huis plaatsen. En zodra je verhuist, neem je de infraroodpanelen gewoon mee.

Bij infraroodverwarming heb je geen onderhoudskosten, omdat er namelijk geen draaiende onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. Daarnaast is de installatie zeer eenvoudig en snel. Het verbruik is met de infrarood panelen van Infrarood Verwarming zeer zuinig. Al met al een flinke besparing!

Soorten verwarmingen

Veel keuze

Het aanbod van verschillende opties voor elektrisch verwarmen is zeer groot. De diverse typen kachels kan je niet met elkaar vergelijken. De meeste klassieke kachel op elektra is de nachtverwarming. Maar keramische kachels werken ook op elektra.

De meest eenvoudige elektrische convector van de doe-het-zelf winkel is ook een elektrische verwarming. Het werkt namelijk op elektriciteit. Deze soorten kachels zijn niet te vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische infrarood verwarming of warmtepomp.

Infraroodpaneel is een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen. Dit brengt het beeld van elektrisch verwarmen naar een heel ander niveau. Het brengt je naar een duurzaam en milieubewust niveau, waar we vervolgens zuinig omgaan met de energie.

De vraag of elektrisch verwarmen de toekomst is, beantwoorden wij met een volmondige ja. Het verwarmen van gebouwen en woningen met aardgas is vanwege de voorraad van fossiele brandstoffen en de hoge CO2 uitstoot op zijn retour.

elektrische verwarming

Het is de Toekomst

Sinds januari 2020 worden bij nieuwbouw woningen al geen gasleidingen meer aangelegd. Ook bestaande woningen stappen steeds meer over op gaslood verwarmen. Niet alleen omdat we dat in het klimaatakkoord hebben afgesproken, maar ook omdat het zuiniger is.

Iedereen wil besparen op de verwarmingskosten, dus waarom jij niet? Door de besparing en duurzame manier van elektrisch verwarmen zien we het aantal aanvragen voor elektrische radiatoren flink toenemen. Dit zijn overigens niet de enige redenen.

Het gebruik van zonnepanelen om je eigen energie op te wekken, speelt ook een rol. Veel mensen willen tegenwoordig zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Door je woning elektrisch te verwarmen met de opgewekte energie van zonnepanelen is natuurlijk fantastisch.

Maak daarom nu de overstap naar elektrische verwarming. Je kan natuurlijk de gehele woning in een keer voorzien van een elektrisch verwarmingssysteem, maar je kan het ook kamer voor kamer doen. Infraroodpaneel legt je graag uit hoe je meerdere ruimtes zuinig verwarmd.